Компанията Марс ще продължи и през 2020 г. да пуска

...
Компанията Марс ще продължи и през 2020 г. да пуска
Коментари Харесай

През 2020 г. "Марс" ще наблегне на продуктите за домашни любимци

Компанията " Марс " ще продължи и през 2020 година да пуска по няколко нови артикули на българския пазар, измежду които такива за домашни любимци. Потребителите към този момент могат да купят " Баунти дарк ", а през идващите месеци ще се появят " Сникърс крисп " - с оризов детайл, дъвките " Джуси фрут " и артикул от марката за хигиенични средства за котки Catsan, сподели пред публицисти Мартин Димитров, бранд управител в компанията.

За отиващата си година компанията регистрира 3% растеж в приходите от продажби при 4% година по-рано.

За съпоставяне другите страни в групата Mars BBA, в която влизат общо 12 адриатически, балкански и балтийски страни регистрират растеж от приблизително 4.5%. Предраг Милинчич, шеф на " Марс " за България обаче уточни, че това са осреднени данни и да вземем за пример в разрастващи се пазари като албанския растежът е 12%. Данните за България той дефинира като резистентен напредък.

Милинчич уточни, че през идната година компанията ще обърне изключително внимание на продуктите за домашни любимци.

На българския пазар компанията има най-голям дял в стойност при продажбите на дъвки от 89% (тя е дистрибутор на " Орбит ", " Хуба буба и др.), при храните за домашни любимци има 50% дял, а при шоколадите - 4.8%. Пазарът на шоколад в България се прави оценка на към 210 млн. евро и годишен растеж от 10-15 млн. евро.

През годината най-вече пораства категорията на храната за котки и кучета - с 15%, само че в това време нейният дял в продажбите е невисок, показва компанията.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР