Компанията Mars One на Бас Лансдорп призна фактическия си банкрутПроектът

...
Компанията Mars One на Бас Лансдорп призна фактическия си банкрутПроектът
Коментари Харесай

Проект за колонизация на Марс фалира

Компанията Mars One на Бас Лансдорп призна фактическия си фалит

Проектът Mars One предвиждаше заселване на Червената планета (снимка: Mars One видео)

Амбициозен, само че подозрителен от самото си начало план за колонизация на Марс предстоящо разгласи банкрут. Mars One, разгласен шумно през 2010 година, предвиждаше пилотируем полет и заселване на Червената планета.

Изначално планът провокира доста разногласия, свързани както с графика за реализация – до края на идващото десетилетие, по този начин и със самата му конструкция. Компанията Mars One, учредена от Бас Лансдорп, наброяваше единствено няколко души и изобщо не се занимаваше с технологии.

Въпреки подозренията, планът започва и след няколко години стартира да набира евентуални заселници на Марс. На този стадий съмненията за неговата неплатежоспособност се ускориха, защото всеки искащ трябваше да заплати вноска в размер на 40 $.
още по тематиката
По публични данни, в плана са регистрирани 200 хиляди души, което значи, че Mars One е привлякъл 8 млн. $. Нещо повече, оказа се, че след подбора финалистите трябваше да платят в допълнение на компанията.

Миналия месец интригата към Mars One завърши по упования метод. Компанията разгласи банкрут, а планът бе закрит. Фактически, Mars One приключи работа още през 2015 година, откакто създателят й бе упрекнат в машинация.

Самият Бас Лансдорп споделя, представен в Reddit, че търси разновидности за решение на казуса. Но никой не има вяра, че планът може да бъде възроден, даже Лансдорп да се опита в действителност да направи нещо.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР