Компанията Льо Бра Фрер, отговаряща за ремонта на парижката катедрала

...
Компанията Льо Бра Фрер, отговаряща за ремонта на парижката катедрала
Коментари Харесай

Някои от работниците на компанията, отговаряща за ремонта на Нотр Дам, нарушавали забраната за пушене

Компанията " Льо Бра Фрер ", отговаряща за ремонта на парижката катедрала " Нотр Дам ", призна, че някои от служащите й са нарушавали възбраната да се пуши на скелето на църквата, съобщи Франс прес. От компанията обаче изключват опцията това да е провокирало пожара в катедралата.

" Има чиновници на компанията, които в действителност са нарушавали понякога възбраната за пушене и ние показваме страдание по отношение на това ", съобщи представителят на " Льо Бра Фрер " Марк Ешкенази.

Той съобщи това, реагирайки на днешна обява в сатиричния седмичник " Канар аншене ", в която се споделя, че проверяващите са намерили седем фаса на мястото на пожара, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Имаше възбрана за пушене на скелето и тази възбрана като цяло бе спазвана ", а нарушаванията са били допускани заради това, че на служащите им е било комплицирано да слизат от скелето, тъй като това лишава време, посочи Ешкенази.

Говорителят акцентира, че все пак е изключено нарушаването на тази възбрана да е довело до пожара в " Нотр Дам ". " Ако някой от вас се е опитвал да възпламени огън в камина, знае, че с фас мъчно може да възпламени дървата ", сподели той. Ешкенази отхвърли и версията, че пожарът е породен от електрическите мотори на асансьорите на скелето. " Те се намират надалеч от изгорялата островърха кула на " Нотр Дам ", а е открито, че пожарът е почнал от вътрешността на постройката ", уточни още представителят.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР