Компанията Lucid Motors публикува видео, в което се вижда как

...
Компанията Lucid Motors публикува видео, в което се вижда как
Коментари Харесай

Вижте как Lucid Air вдигна 380 км/ч

Компанията Lucid Motors разгласява видео, в което се вижда по какъв начин техния електрически автомобил Air доближава скорост от 377,29 км/ч. През април производителят сподели същия електромобил, който доближи скорост от 350 км/ч, само че тогава колата разполагаше с ограничител на скоростта, който в този момент е отстранен.

Новият резултат демонстрира действителната скорост на Lucid Air. Видеото е снимано на спортния овал в Охайо, а прототипът, който доближава рекордната скорост е с изменени настройки на пневматичното окачване. Въпреки този висок резултат от Lucid Motors декларират, че това напълно не е пределната скорост, която може да доближи серийният Air.

От компанията обаче не прецизират каква ще е оптималната скорост. Електромобилът Air беше показан от Lucid Motors през предходната година. Четиривратото возило разполага с два електромотора, систематичната мощ на които е 1 000 конски сили. Всичко това разрешава ускоряване от място до 100 км/ч за време от 2.5 секунди.

Първоначално за оптималната скорост бе декларирано 315 км/ч, само че очевидно апетитът идва с яденето. Серийната версия на Air ще разполага и с комплект батерии с потенциал 100 или 130 киловат часа. В последния случай с едно зареждане на батериите колата ще може да изминава разстояние от 640 километра.

Серийният вид се чака да се появи на бял свят през идната година, като цената му ще е в диапазона $100 000 - $160 000. Вижте видеото, в което се вижда по какъв начин Air доближава скорост от съвсем 380 км/ч.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР