Компанията Land Rover разработи специална версия на всъдехода си Discovery,

...
Компанията Land Rover разработи специална версия на всъдехода си Discovery,
Коментари Харесай

Land Rover Discovery стана автомобил за спасителни операции

Компанията Land Rover създаде специфична версия на всъдехода си Discovery, която е предопределена за спаситените екипи на Червения кръст. С създаването на автомобила се е занимавало подразделението Land Rover Special Vehicle Operations.

Машината е оборудвана с най-модерните системи за връзка и наблюдаване, включително и безпилотен дрон с 8 мотора. Летателният уред може за открива огромни обекти в радиус от 1 километър. По този метод всъдеходът се трансформира в мобилен център за очистване на следствията от катастрофия, от който могат да бъдат ръководени избавителните интервенции.
Автомобилът, който се задвижва от 3,0-литров дизелов мотор с мощ 258 к.с., разполата с две точки за достъп WiFi, огромен брой антени и друго радиооборудване. Цялата техника се побира в багажника. В основата на всъдехода е концептуаният модел Project Hero, като специалистите на Land Rover са имали потребност от 18 месеца, с цел да го трансфорат в серийна машина.

Британският производител пуска на пазара и обновената версия на общоприетото Discovery със 7 места. Тя разчита на 3,0-литров дизелов V6 с 306 к.с. и 700 Нм въртящ миг. С този мотор всъдеходът форсира от 0 до 100 км/ч за 7,5 секунди. Машината може да тегли прицеп с тегло до 3,5 тона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР