Компанията Кока-Кола и нейните стратегически партньори за бутилиране Кока-Кола Хеленик

...
Компанията Кока-Кола и нейните стратегически партньори за бутилиране Кока-Кола Хеленик
Коментари Харесай

Кока-Кола въвежда иновативна технология за опаковки KeelClip

Компанията Кока-Кола и нейните стратегически сътрудници за бутилиране Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани и Кока-Кола Юрпиън Партнърс ще стартират въвеждането на KeelClip™ - новаторско, минималистично решение за картонена опаковка на кенове в Европа. Инициативата, която е първата за категорията подготвени за консумация безалкохолни питиета (NARTD), е в синхрон с уговорката на Системата на Кока-Кола „ Свят без боклуци “ за реформаторски решения за опаковки, които са по-устойчиви и годни за преработване.

За реализацията му фирмите работят в тясно съдействие с Graphic Packaging International - разработчик на технологията KeelClip™, а този нов вид опаковки освен замества пластмасовите, само че минимизира нужното за опаковъчна активност количество хартия.

В международен мащаб Кока-Кола ХБК ще отстрани термо-свиваемото фолио от всички свои мултипак опаковки на кенове на всички пазари в Европейския съюз до края на 2021 година Компанията ще влага общо 15 млн. евро в KeelClip™ и ще стартира въвеждането й първо в Ирландия и Полша при започване на идната година, а по-късно и в Австрия, Италия, Швейцария и Румъния. KeelClip™ ще се употребява за опаковките от 8 кена във всички пазари на Кока-Кола ХБК в Европейския съюз, в това число и България, до края на 2021 година, а по-големите опаковки на кеновете ще са от картон. Изчисленията сочат, че новаторското решение ще икономисва по 2000 тона пластмаса и 3000 тона въглероден диоксид годишно.

Кока-Кола Юрпиън Партнърс се ангажира, че ще отстрани ненужната или сложна за преработване пластмаса от своето портфолио и по този метод ще предотврати потреблението на 11 000 тона изходна пластмаса годишно във всички страни, в които работи. Компанията ще вкара KeelClip™ в Холандия при започване на идната година, а по-късно и на други пазари и ще влага 14 млн. евро в своята фабрика в Донген, Холандия, с цел да конфигурира нова линия за кенове и опаковъчна машина KeelClip™.

“KeelClip™ е нашата най-нова инвестиция в реформаторски и устойчиви решения за опаковки. Заедно с четирите марката за вода, които въведохме тази година в 100 % рециклируеми PET бутилки, нарасналата приложимост на рециклиран PET материал и продължаващото олекотяване на опаковките в портфолиото ни, KeelClip™ е още един образец за нашата отдаденост към реализиране на задачите на световния ангажимент „ Свят без боклуци ”, споделя Марсел Мартин, Директор Верига за доставки (Supply Chain) на Групата Кока-Кола ХБК.

Джо Франсис, Вицепрезидент Устойчиво развиване в Кока-Кола Юрпиън Партнърс споделя: “Иновацията е главен принцип на нашата работа за устойчиви опаковки и

използването на тази напълно рециклируема картонена опаковка KeelClip™, състояща се от горна картонена част, в която се закрепват кеновете и централен мукавен “кил ” - сходен на корабния кил - който стабилизира опаковката, е още един образец за това по какъв начин изпълняваме нашия ангажимент за унищожаване на всички ненужни и сложни за преработване пластмасови опаковки за еднократна приложимост от нашите артикули. ”

Стив Гоулд, Директор Маркетинг и създаване на нови артикули на Graphic Packaging International, направление “Напитки ”, Европа, споделя: “Технологията KeelClip™ е подобаваща за групови опаковки на кенове с друг диаметър и височина. Това значи, че можем да осигурим безвредна, ефикасна опаковка без потребност от вторична пластмаса. Когато корпорации като Кока-Кола ХБК и Кока-Кола Юрпиън Партнърс влагат в тези технологии, ние в действителност можем да реализираме доста в метода по който опаковаме стоките и движим бранша към смяна. ”
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР