Компанията Kering започна преговори с Moncler за потенциална сделка за

...
Компанията Kering започна преговори с Moncler за потенциална сделка за
Коментари Харесай

Собственикът на Gucci в преговори за придобиването на Moncler

Компанията Kering стартира договаряния с Moncler за евентуална договорка за придобиване на италианския производител на ски дрехи, показват източници, представени от Bloomberg.

Старши мениджъри на Kering - притежателят на Gucci и Saint Laurent, са провели предварителни диалози с представители на Moncler, съгласно хората, поискали да запазят анонимност. Няма гаранция обаче, че диалозите ще доведат до договорка. "Ремо Руфини (най-големият акционер в Moncler - бел. ред.) поддържа контакти и взаимодейства с вложители и други участници в бранша, в това число групата на Kering, с цел да изследва стратегическите евентуални благоприятни условия за по-нататъшно поощряване на сполучливото развиване на Moncler ", се споделя в известие на италианската компания.

Акциите на Moncler скочиха с 12% при започване на сесията в четвъртък - най-големият растеж откогато започнаха да се търгуват преди към шест години в Милано. Цените на книжата на Kering се покачиха с 1% в Париж, повеждайки след себе си покачвания при акциите и на други производители на първокласни артикули.

Поглъщането на Moncler ще помогне на Kering в границите на по-голямата конкуренция от страна на френската транснационална компания LVMH, която неотдавна купи производителя на първокласни бижута Tiffany & Co. всделка за 16,2 милиарда $. Договорът ще даде на Kering лейбъл, чийто напредък се откроява през последното десетилетие, даже в процъфтяващия първокласен бранш. Докато банкерите се отърсват от костюмите, вратовръзките и връхните облекла в интерес на по-небрежното облекло, неговите пухкави якета на цени от 2 000 $ се реалокираха отвън ски пистите и стигнаха до конферентните зали на Световния стопански конгрес в Давос. Печалбите на Moncler се конкурират с тези на Hermes International.

Движещата мощ зад Moncler е Ремо Руфини, който закупи компанията през 2003 година и я трансформира от несполучлив френски производител в една от най-горещите първокласни марки в света. Изпълнителният шеф отвори бутици на разнообразни места по света - от Rodeo Drive в Бевърли Хилс до алпийския хъб Шамони. Компанията има и 49 магазина в Китай, където потребителите движат растежа на промишлеността.

Акциите на Moncler са съвсем утроени, откакто компанията приключи първичното си обществено предложение в края на 2013 година Цената на акция се повиши с към 48% през тази година.

Представител на Kering е отказал да разяснява тематиката.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР