Компанията Jaguar Land Rover разкри най-новото си изобретение - волан,

...
Компанията Jaguar Land Rover разкри най-новото си изобретение - волан,
Коментари Харесай

Умен волан ще подсказва на шофьора кога да завие

Компанията Jaguar Land Rover разкри най-новото си откритие - волан, който подсказва или припомня на водача за доближаване на завой, нужда от престрояване или друга маневра. Технологията работи благодарение на навигационната система на автомобила, като нейните основатели са подходили по много забавен метод.

Специалистите от Jaguar Land Rover назовават новата технология " сензорен волан ". Казано по различен метод - кормилото на автомобила се нагрява или надлежно се охлажда вляво или вдясно, според от това, накъде би трябвало да се завърти. Според научно проучване, този прийом по-малко отвлича вниманието на лидера от пътя, изключително в тежки условия като придвижване в мощен дъжд, а също по този начин в планинска или гориста околност.

Освен за идни завои, този волан предизвестява водача за доближаване на запушване на пътя или за това, че горивото в резервоара понижава застрашително и се постанова зареждане на автомобила. Водачът самичък може да настрои разликата в температурите на обособените елементи.

Всичко това ще оказва помощ на индивида зад кормилото да реагира по-бързо. Той няма да губи скъпи секунди, с цел да огледа екрана на навигационната система, с цел да промени посоката на придвижване. Статистиката демонстрира, че над 10% от злополуките със смъртни случаи стават точно поради похищение на вниманието.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР