Компанията извършва полети от и до България © Красимир Юскеселиев

...
Компанията извършва полети от и до България © Красимир Юскеселиев
Коментари Харесай

EasyJet ще съкрати с до 30% персонала и полетите

Компанията прави полети от и до България

© Красимир Юскеселиев Британската нискоразходна самолетна компания EasyJet разгласи, че възнамерява да редуцира до 30% от личния състав и да не употребява десетки свои самолети. Така превозвачът, който прави полети и до България, се пробва да се приспособява към фрапантно свития от пандемията авиопазар.

От общо 15 хиляди чиновниците в осем страни към 4500 ще изгубят работата си, като в идващите дни компанията стартира съвещания с представители на служащите, оповестява Reuters.
Предвижданите съкращения са по-големи от тези на съперниците - ирландската Ryanair разгласи, че ще се освободи от 15% от личния състав, а Wizzair - от 19%.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Ръководството на EasyJet възнамерява също по този начин да понижи потенциала на полетите с към 30% и да свие до 302 броя на самолетите, които употребява. Това е с 51 самолета по-малко от плануваното за 2021 година, преди да стартира рецесията с ковид.

Фокусът ни е върху понижаване на разноските и намиране на нови средства, като резултатът от тези ограничения ще е в границите на 500 - 650 милиона паунда, споделят от компанията. EasyJet изчака повече от съперниците си, преди да направи сходна крачка в бранш, който чака възобновяване да отнеме най-малко три години. Ryanair, British Airways и Virgin Atlantic през предишния месец оповестиха, че ще съкратят общо 18 хиляди души.

EasyJet има повече вътрешни проблеми, тъй като през последния месец стана обект на огромна хакерска атака с кражба на данните на близо 9 млн. клиенти, както и несполучлив опит на създателя на компанията да смени управлението.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР