Компанията използва нов видеостандарт DVB-S2X и сателит Astra 3BТВ предаване

...
Компанията използва нов видеостандарт DVB-S2X и сателит Astra 3BТВ предаване
Коментари Харесай

SES впечатли с първото си 8K телевизионно предаване

Компанията употребява нов видеостандарт DVB-S2X и спътник Astra 3B

ТВ предаване в 8К през спътник на Astra стана шлагер по време на конференцията SES Industry Days в Люксембург

Сателитният оператор SES показва за първи път транспорт на ТВ сигнал в 8К резолюция. Това стана по време на годишната конференция SES Industry Days (23-24 май) в Люксембург.

Екипът употребява нов DVB-S2X видео стандарт, който разрешава по-висока успеваемост, а сигналът бе излъчен през един единствен 36 MHz транспондер на спътник Astra 3B.

Картината от 7680×4320 пиксела бе кодирана с HEVC и пренесена със скорост 80 Mbps – четири пъти по-висока от нужната за 4К лъчение. Сигналът идваше с IP формат от самия източник, с което се тестваха и технологии за предстоящ транспорт, напълно основан на IP стандарта.

В демонстрацията SES си партнира с компанията Spin Digital, която е експерт в региона на кодирането и възпроизвеждането на 8K HEVC сигнал в действително време, употребявайки само софтуерно решение. SES сплоти старания и с Sharp/UMC, която достави 8K телевизионни екрани.

Съдържанието в 8K резолюция, 60 фрагмента в секунда и 10-битов цвят, бе снимано с истинска 8K камера на PSNC (Poznan Supercomputing and Networking Center) и включваше също 8K компютърно генерирани анимации от Unigine Corp.
още по тематиката
„ Въпреки че 8K ТВ излъчването си е предизвикателство с днешните технологии за шифроване и ще минат няколко години, до момента в който доближи до домовете на всеобщия консуматор, демонстрацията демонстрира, че спътниците са изцяло способни да придвижват 8К сигнал “, разяснява Томас Верид, вицепрезидент „ Нови технологии и стандарти “ в SES Video.

По неговите думи, демонстрацията издига телевизионното преживяване на едно по-високо равнище и дава „ взор в бъдещето “ на телевизионната промишленост. Той акцентира уговорката на SES да поддържа клиентите и сътрудниците си в доставката на 4K UHD сигнал в домовете на потребителите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР