Компанията Island Express - собственик на хеликоптера, в който загинаха

...
Компанията Island Express - собственик на хеликоптера, в който загинаха
Коментари Харесай

Компанията, чиито хеликоптер погуби Коби, спира да оперира

Компанията Island Express - притежател на хеликоптера, в който починаха девет души при злополуката му, в това число 41-годишният баскетболист Коби Брайънт и 13-годишната му щерка, стопира да лети. Това заяви в четвъртък CNN, цириран от iNews.bg, базирайки се на представители на Island Express.

Компанията " стопира полетите си по оперативни аргументи ", съобщи един от двамата източници пред малкия екран, като отхвърли да разяснява други детайлности за аргументите, довели до това извънредно решение.

Според телевизионната компания, екипажите на Island Express правят постоянни полети от Калифорния до остров Санта Каталина, ситуиран в Тихия океан наоколо до пристанището на Лонг Бийч. Компанията има лиценз за въздушен превоз при удобно време и добра видимост. Това условие явно е било нарушено по време на полета, който завърши със гибелта на пасажерите и водача предходната неделя.

Говорителката на Националната администрация по сигурност на превоза на Съединени американски щати съобщи във вторник, че S-76B на Sikorsky не е бил оборудван със система за предизвестие за  сблъсък със земни обекти (TAWS) - в несъгласие с рекомендациите отпреди 15 години. " TAWS, несъмнено, щяха да оказват помощ ", сподели  Дженифър Хоуменди. Тя обаче призна, че не може да се тмвърди сигурно, че тази система би могла да предотврати злополуката в Калифорния.

Припомняме, че 41-годишният именит някогашен баскетболист Коби Брайънт почина при злополука с частен хеликоптер на 26 януари. Летателният уред се разруши в Калабасас – град в окръг Лос Анджелис, Калифорния, като се блъсна в локално нагорнище поради непрогледна мъгла и влошени метеорологични условия. Заедно с него на борда беше  и 13-годишната му щерка Джиана Мария Оноре - Джиджи, която е била изгряваща баскетболна звезда. Освен тях починаха още 7 техни спътници.

Баща и дъщеря са били на път към Академия Мамба за баскетболна подготовка, когато е станала злополуката с частната летателна машина на НБА иконата. Академията е наоколо до мястото на случая.

Джиана Мария-Оноре Брайънт е втората по възраст щерка на Коби и брачната половинка му Ванеса. 13-годишната Джиджи има още три сестри - Наталия (17), Бианка (3) и Капри, която се роди през юни предходната година.

Телата на всичките деветима починали бяха открити едвам през вчерашния ден, като занапред стартира разпознаването им.

Междувременно в. " Сън ” разкри ” за оцевидец на нещастието, поискал анонимност, който твърди, че като огнена топка, появила се от мъглата, е рухнал на земята хеликоптерът " Сикорски ”.

Свидетелят карал своя маунтийн байк в региона дружно с различен колоездач, когато от небето паднала горящата машина. Той направил фотоси от местопроизшествието, само че схванал кой е пътувал в машината, едвам когато с другия велосипедист се прибрали с колелата до паркинга с колите им.

" От мъглата се появи хеликоптер и се заби в рид на към 200 фута (182 м) от мястото, където бяхме ние ", показа колоездачът, който карал дружно с другар по пътеките. " Толкова близо бяхме, че ни лъхна раздвижения от перките въздух, беше една голяма огнена топка ".

Една от вратите на вертолета паднала на десетина метра от колоездачите. " Парчета хвърчаха във всички направления, от хеликоптера не остана доста ".

Двамата очевидци не побегнали да се избавят, а противоположното – изтичали на мястото, с цел да оказват помощ, в случай че някой е ранен. " Но беше явно, че няма живи хора. Не знаехме, че Коби Брайънт е на борда, до момента в който не стигнахме до паркинга. Бяхме шокирани от самия факт, че цялостен хеликоптер цялостен с хора се разруши ".

Вчера пък брачната половинка на легендата - Ванеса, направи извънредно прочувствено изказване в профила си в Instagram. Вдовицата се обърна към милионите хора, които са подкрепили в тази тъга фамилията им и помоли за схващане и пространство в този сложен миг.

" Моите девойки и аз желаеме да благодарим на милионите, които си поддържаха и ни изпратиха своята обич в това ужасяващо за нас време. Благодаря ви за молитвите! Определено се нуждаем от тях. Ние сме изцяло опустошени от непредвидената загуба на моя прелестен брачен партньор Коби - невероятният татко на нашите деца, и на моята прелестна сладка Джиана - любяща, интелигентна и чудесна щерка и сестра на Наталия, Бианка и Капри. Ние сме опустошени и поради фамилиите, които изгубиха своите обични в неделя, споделяме скръбта им. Няма задоволително думи, които да опишат болката ни сега ", показа Ванеса.

" Утешавам се с мисълта, че Коби и Джиана знаеха какъв брой ги обичаме. Бяхме благословени да ги имаме в живота си. Иска ми се да бяха с нас вечно. Те бяха нашата красива благословия, която ни бе отнета прекомерно рано. Не съм сигурна по какъв начин ще продължи живота ни оттук насетне, тъй като е невероятно да си показва живота без тях. Но ние се будим всяка заран, пробвайки се да продължим поради Коби, поради нашето момиченце Джиджи, които ни дават сили. Любовта ни към тях е безкрайна, толкоз неизмерима, че просто желая да ги прегърна, да ги целуна... ", написа още тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР