Компанията иска да бъде водещ доставчик на сензори за изображенияSony

...
Компанията иска да бъде водещ доставчик на сензори за изображенияSony
Коментари Харесай

Sony преследва лидерство в безпилотните коли

Компанията желае да бъде водещ снабдител на датчици за изображения

Sony има нужните технологии, с цел да стане водещ състезател на пазара на системи за самоуправляеми коли, съобщи Казуо Хираи

Sony има упоритост да стане международен водач в технологиите за безпилотни коли, излиза наяве от изявление на CEO-то Казуо Хираи пред японското издание Nikkei.

По думите на топ мениджъра, Sony има нужните технологии, с цел да стане водещ състезател на пазара на системи за самоуправляеми коли. Компанията към този момент си сътрудничи в тази сфера с производители на коли и елементи за тях. Sony обаче не има намерение сама да създава коли, прецизира Казуо Хираи.

„ Ние даваме своя принос в създаването на безпилотни коли, доставяйки сензорите за изображения. Можем също да се заемем с създаването на съпътстващ програмен продукт и системи, само че не и да участваме директно в производството на коли ”, разяснява той.

Очаква се бизнесът с автомобилни датчици да донесе обилни доходи на Sony, само че Казуо Хираи не разкрива точни стойности. В момента японската компания е водещ снабдител на датчици на изображения за мобилни устройства, като точно това е най-доходоносният й бизнес.
още по тематиката
Междувременно, Sony възнамерява да пусне своя робот-куче Aibo на интернационалния пазар и да ускори бизнеса си със смарт телефони. На CES 2018 в Лас Вегас компанията показва за първи път отвън рамките на Япония актуализирана версия на робота.

В допълнение, Sony ще предприеме ограничения за възобновяване на своя смарт телефон бизнес. Компанията управлява забележителна част от пазара на смарт телефони в Япония и възнамерява да усъвършенства устройствата си с нови, привлекателни функционалности за потребителите. Освен това Sony ще се концентрира върху сегмента на устройствата от висок клас.

Финансовите индикатори на Sony се стабилизираха в последно време, отбелязва Казуо Хираи. За последната финансова година, завършила през март 2018 година, японският производител чака оперативна облага в размер на 630 милиарда йени (5,57 милиарда долара), което е с 26% повече от резултата за предходната година.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР