Компанията Irving Oil потвърди, че е имало значителен инцидент в

...
Компанията Irving Oil потвърди, че е имало значителен инцидент в
Коментари Харесай

Експлозия в най-голямата канадска рафинерия ограничи за кратко спада на петролните фючърси



Компанията Irving Oil удостовери, че е имало " забележителен случай " в нейната най-голяма канадска петрола рафинерия в Ню Брънзуик, откакто локални поданици оповестиха за детонация в оборудването, което е основен източник за горива за североизточния пазар на Съединени американски щати, оповестява телевизия CNBC.

Според редица информации, детонацията е раздруса квартала към рафинерията " Ървинг Ойл " в Сейнт Джон, Ню Брънзуик, като на този стадий към момента не е ясно кои уреди са били наранени.

Рафинерията има потенциал от към 320 000 барела дневно за производството на бензин, дизелово гориво, самолетно гориво и на други петролни артикули. Компанията Irving Oil изнася повече от половината от производството си за Съединени американски щати.

" Рафинерията е евентуално най-важната от позиция на вноса за североизточния пазар на Съединени американски щати ", съгласно Том Клоза, международен енергиен анализатор от компанията Oil Price Information Service. " Ние евентуално внасяме повече бензин от тази една единствена рафинерия, в сравнение с от всяка друга рафинерия в света ", добави той.

Новината за детонацията парира за малко днешното солидно намаляване на петролните фючърси, като в границите на минути те изтриха загуби от над 1%. Последва обаче нов ценови напън, като декемврийските фючърси на петрола вид брент се намаляват още веднъж с към 0,9%, а ноемврийските фючърси на американския лек недопечен нефт - с 0,75%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР