Компанията инвестира през 2020 г. в основни стратегически посоки: иновации,

...
Компанията инвестира през 2020 г. в основни стратегически посоки: иновации,
Коментари Харесай

Нестле България затвърждава позициите си на устойчив бизнес лидер и работодател, стоящ близо до хората и природата

Компанията влага през 2020 година в съществени стратегически направления: нововъведения, младежка претовареност, стабилно развиване и по-здраво бъдеще.

На 11.06 Нестле България организира първата си виртуална среща с представители на медии, на която от компанията споделиха по какъв начин се е отразила изключителната обстановка на бизнеса по финансови и нефинансови измерители, както и оповестиха трансформацията на проектите си в областта на корпоративната обществена отговорност, в сходство с настъпилата невиждана обстановка в международен мащаб.

„ Нестле България остана вярна на задачата си да усъвършенства качеството на живот и да бъде покрай хората даже и по време на пандемия, осъзнавайки своя ангажимент към обществото в този сложен миг. “, показа изпълнителният шеф на Нестле България Петър Стоилов. Компанията се включи в битката против COVID-19, дарявайки артикули и финансова поддръжка на най-уязвимите групи от обществото, която помощ възлиза на над 100 000 лева, както и поддръжка за сътрудниците от ХоРеКа канала, възлизаща на стойност съвсем 200 000 лева

Сара Вуйтине, Мениджър на Фабрика за шоколадови артикули и бисквити, Нестле България, показа, че изключителната обстановка, подбудена от разпространяването на COVID-19, не е наложила съкращаването на чиновници на компанията, а взетите високи ограничения за сигурност на здравето на чиновниците е разрешило фабриката в София да продължи работа, с цел да отговори на потребностите на потребителите. Сара Вуйтене заяви, че през 2020-та година фабриката в София ще удвои вложенията си в рационализация по отношение на миналата 2019-та година.

Общият брой на чиновниците в компанията е 1035, 10,4% от които са хора до 29 годишна възраст. За интервала на изключителното състояние в страната Нестле България поддържа своите чиновници на първа линия с спомагателни 200 000 лева

Нестле България остава пазарен водач в 5 от 7 категории артикули, в които оперира – това са мощните за компанията Кафе, Кулинарни артикули, Млечни артикули, Храни за домашни любимци и Зърнени закуски. Продажбите на Нестке България за 2019 година са увеличени по отношение на 2018 година и доближават до 268 млн. лева Само за първото тримесечие на 2020 година продажбите възлизат на 65 милиона лв. и действителен вътрешен растеж от 1.7%. Инвестициите на компанията в нововъведения тази година ще бъдат 22.5 млн. лева

През 2020 година компанията затвърждава своя ангажимент към към по-здраво бъдеще за българите и резистентен бизнес. Така, с изключение на съблюдаване уговорката за понижаване захарта, натрия и мазнините в своите артикули, Нестле България продължава да промотира дейния метод на живот и уравновесено хранене посредством своите начинания – Нестле за Живей Активно! и националната Програма Нестле за по-здрави деца!. „ Тази година честваме 15 години Нестле за Живей Активно!

Голямото обичайно събитие се измества за месец септември, като ще претърпи промяна на формата си поради спазването ограниченията за сигурност. “, разяснява Нели Ангелова – Мениджър връзки „ Югоизточен пазар “. Тя добави, че компанията ще продължи да извършва своите задължения към хора, общество и природа, назависимо от компликациите, с които се сблъскваме. Досега в стратегия Нестле за по-здрави деца се включиха близо 24 000 деца от учебни заведения и детски градини ов цялата страна.

В региона на младежката претовареност компанията продължава своите основни партньорства, участия във виртуални конгреси и семинари, като ще обезпечи 50 благоприятни условия за работа, стаж или процедура през 2020 година.

През 2019 година Нестле България отстрани на 100% използването на пластмасата за еднократна приложимост от Фабрика и Администрация, понижи използването на пластмаса с 32 тона в индустриалната си активност, а на хартия с 43 тона, както и получи документ за зелена сила. Компанията възнамерява да понижи използването на вода с 2643 m³, както и потреблението на електричество с 1487GJ, както и се ангажира с 214 т по-малко парникови излъчвания.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР