Компанията Hyundai Motor създаде система за отключване и палене на

...
Компанията Hyundai Motor създаде система за отключване и палене на
Коментари Харесай

Hyundai създаде скенер за пръстови отпечатъци за автомобили

Компанията Hyundai Motor сътвори система за отключване и палене на колите посредством пръстов отпечатък.

Новата система ще бъде конфигурирана в модела Santa-Fe от 2019 година, който в началото ще се продава единствено в Китай. Преди потребление на системата, водачите би трябвало да записват своите пръстови отпечатъци. Биометричният скенер е подложен в дръжката на вратата. Той изпраща криптирани данни към самата компютърна система. Аналогичен скенер е подложен на мястото за запалването под кормилото.



Компанията обръща внимание, че е допустимо регистрирането на отпечатъците на няколко души. В взаимозависимост от прочетения пръстов отпечатък, автомобилът автоматизирани контролира ситуацията на седалката и наклона на огледалото за задно виждане.

Hyundai сподели, че ще добави и функционалност за запомняне на температурата в купето, на влажността и на ситуацията на кормилото.



Това не е първият случай, когато за отключването на автомобила се употребява скенер за пръстови отпечатъци. Но Hyundai е първият производител, който го е вградил в дръжките на вратите.

Използвани са най-нови технологии, тъй като този датчик би трябвало да работи устойчиво макар слънчевите лъчи, ниските температури през зимата и на дъжда.



Новият скенер разграничава електрическите равнища в другите елементи на пръста, като по този метод се заобикаля подправяне и кражба на електрическия автомобил.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР