Компанията Huawei Technologies Co. е взела решение да оспорва в

...
Компанията Huawei Technologies Co. е взела решение да оспорва в
Коментари Харесай

Huawei ще обжалва рестрикциите, наложени от САЩ

Компанията Huawei Technologies Co. е взела решение да оспорва в съда решение на Федералната комисия по известията на Съединени американски щати (FCC) от по-рано този месец, което в допълнение лимитира нейния бизнес с дребното останали ѝ американски клиенти. За случая осведоми изданието The Wall Street Journal, представено от БНР.
Китайският софтуерен колос се приготвя за правосъдно дело, посредством което да оспори решение от предишния петък, когато FCC гласоподава единомислещо за възбрана на потреблението на федерални средства за закупуване на съоръжение от компании, представляващи опасност за националната сигурност, визирайки най-много китайските компании Huawei Technologies и ZTE Corp.
Федералната комисия по известията също по този начин гласоподава да изиска от провинциалните снабдители на телекомуникационни услуги да отстранен притежаваното от тях софтуерно съоръжение, доставено от двете китайски компании. Huawei и ZTE имат 30 дни, с цел да оспорят решението.
Запознати източници настояват, че китайският софтуерен колос се чака да заведе дело през идната седмица в Апелативния съд на Ню Орлеан.
Още през март Huawei заведе дело и против държавното управление на Съединени американски щати във Федералния съд в Тексас, с цел да блокира осъществяването на разпореждания от закон за отбранителната политика през 2019 година, който не разрешава на американските управляващи и на техните контрагенти да употребяват телекомуникационното съоръжение на Huawei. 
В изявление за The Wall Street Journal по-рано този месец, 75-годишният създател на компанията Жън Чжънфей уточни, че тя " може да оцелее доста добре и без Съединени американски щати ". Компанията е най-големият производител на телекомуникационни устройства в света и номер 2 на пазара на смарт телефони, изоставайки от южнокорейската Samsung Electronics Co., само че задържайки се пред американската Apple Inc.
Новината за евентуално ново изостряне на напрежението сред китайския софтуерен колос и Съединени американски щати може да докара до спомагателни терзания измежду вложителите на " Уолстрийт " по отношение на хода на комерсиалните договаряния сред двете най-големи международни стопански системи. Подобни терзания породиха през вчерашния ден, откакто американският президент Доналд Тръмп подписа указа за влизане в действие на законопроекта на Конгреса в поддръжка на човешките права и народна власт в Хонконг, което докара до остри и гневни реакции от страна на китайските управляващи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР