Компанията Гугъл ще плаща на медии партньори в три страни

...
Компанията Гугъл ще плаща на медии партньори в три страни
Коментари Харесай

Гугъл ще плаща на медии за качествена журналистика

Компанията " Google " ще заплаща на медии сътрудници в три страни и ще предложат на някои консуматори безвъзмезден достъп до платени новинарски уеб сайтове, оповестиха от софтуерния колос.

Новината идва след правосъдни борби във Франция и Австралия поради отхвърли на " Google " да заплаща на новинарски организации за наличие. Третата страна, чиито медии ще получат възнаграждение, е Бразилия.

Фирмата съобщи, че ще започва " лицензионна стратегия за възнаграждение на издателите за висококачествено наличие за ново прекарване на новините ", което би трябвало да стартира по-късно тази година.

Бред Бендър, вицепрезидент на " Google " по ръководство на артикули, съобщи, че те са били в полемики с партниращи издателства - в това число Spiegel Group в Германия, Schwartz media в Австралия и бразилския Diarios Associados - от няколко месеца.

" Google " ще предложи също по този начин да заплати за безвъзмезден достъп на потребителите да четат публикации на заплатен уебсайт на на издател ", се споделя в изказването, без да се оферират спомагателни детайлности.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР