Компанията губи средно по 9000 долара от всяка машина Бизнесът

...
Компанията губи средно по 9000 долара от всяка машина Бизнесът
Коментари Харесай

Uber затваря услуга за наем на автомобили в САЩ

Компанията губи приблизително по 9000 $ от всяка машина

Бизнесът на Uber с коли чартърен в Съединени американски щати е недоходоносен и компанията ще го приключи

Uber има намерение да затвори подразделението си за отдаване на коли чартърен в Съединени американски щати, следвайки тактиката на новия изпълнителен шеф Дара Хосрошахи за повишение доходността на компанията.

„ Решихме да прекратим работата на Xchange Leasing и да изберем по-малко капиталоемки подходи [за бизнес] ”, разяснява представител на Uber, известна с новаторските си таксиметрови услуги, пред The Verge.
още по тематиката
Намеци, че Uber отделя прекомерно огромно внимание на бизнеса за коли чартърен, се появиха в общественото пространство още през август. Уолстрийт Джърнъл заяви, че компанията губи приблизително по 9000 $ от всяка машина, което е 18 пъти повече от плануваните загуби. Все още обаче не се говореше за затваряне на подразделението.

Но след отдръпването на основния изпълнителен шеф Травис Каланик Uber смени метода си към най-губещите свои бизнеси, с цел да стабилизира финансовото си положение. Компанията стартира да разпродава активите на Xchange Leasing и да редуцира броя на градовете, в които е налична услугата за наем на коли.

В последна сметка, новият изпълнителен шеф Дара Хосрошаки реши да приключи дефинитивно работата на подразделението. Xchange Leasing оперираше в редица американски градове, включително Лос Анджелис и Атланта, а клиентите можеха да наемат коли като Ford Focus и Nissan Altima.

Затварянето на бизнеса може да остави без работа към 500 души, или 3% от всички 15 хиляди чиновници на Uber. Компанията ще се опита да помогне на съкратените при намиране на нова работа, а някои от чиновниците евентуално ще бъдат трансферирани на други позиции в Uber.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР