Компанията Google преустановява предоставянето на услуги и техническа поддръжка на

...
Компанията Google преустановява предоставянето на услуги и техническа поддръжка на
Коментари Харесай

Google преустановява предоставянето на услуги и техническа подкрепа на Huawei


Компанията Гугъл прекратява даването на услуги и техническа поддръжка на китайската Huawei, оповестява Financial Times, базирайки се на свои източници. През предходната седмица Съединени американски щати взе решение Huawei да влезе в листата на фирмите, доставките за които Съединени американски щати може да реализират единствено въз основата на специфични лицензии.
Huawei, която е втората по мащаб компания в света производител на смарт телефони, употребява за тях операционната система Android от Гугъл. През предходната година компанията е доставила на пазара 200 млн. смарт телефони.
На процедура в този момент Huawei няма повече да може да употребява Android. Гугъл ще продължи да обезпечава услугите на Play Store за притежателите на смарт телефони на Huawei. Говорител на компанията споделя, че тя ще се съобрази с издадената заповед от управляващите, като преглежда и проучва нейните последици.
Но до момента в който потребителите ще продължат да употребяват услугите и отбраните на Гугъл Play, Huawei към този момент няма да получава достъп до новите версии на Android, с цел да ги употребява в телефоните си. Новите модели също няма да имат достъп до Гугъл Play и останалите приложения на Гугъл.
Huawei ще може да употребява обществената, отворена версия на Android, която е налична за модификации, само че няма достъп до услугите и функционалностите на Гугъл. На доктрина Huawei ще може да употребява тази версия на Android, с цел да си направи своя операционна система, която да предлага в устройствата си и тя ще е доста сходна с досегашната, разясняват други издания.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР