Компанията Google Inc. обяви във вторник, че е подала жалба

...
Компанията Google Inc. обяви във вторник, че е подала жалба
Коментари Харесай

Гугъл обжалва рекордната глоба от близо 5 млрд. долара, наложена от ЕК през юли

Компанията Гугъл Inc. разгласи във вторник, че е подала тъжба против наложената от Европейския съюз санкция от 4,34 милиарда евро (около 4,97 милиарда долара) по обвиняване, че интернет колосът е злоупотребил с господстващото състояние на неговата операционна система Android за мобилни телефони, оповестява " Уолстрийт джърнъл ".

В същото време обаче Гугъл съобщи, че не възнамерява да изиска по този начин наречените краткотрайни ограничения, с цел да спре използването на решението на комисията за отбрана на конкуренция на Европейска комисия. Без по-нататъшни дейности, водещата интернет компания ще би трябвало да съблюдава периода до края на октомври, с цел да приключи досегашното си държанието, което съгласно Европейски Съюз опонира на конкуренцията, или ще бъде изправена пред спомагателни санкции в размер до 5% от осреднения всекидневен световен доход за всеки ден, в който Гугъл който не дава отговор на условията на Европейската комисия.

След решението на антитръстовия регулатор на Европейска комисия по отношение на Гугъл в средата на месец юли, компания - майка Alphabet Inc. даде обещание, че ще апелира това решение.

" Уолстрий джърнъл " отбелязва, че представител на компанията Гугъл е отказал да направи обжалването на санкцията обществено притежание, или да разяснява основанията, които сдружението цитира в своя отбрана. Вместо това компанията се базира на собствен обществен блог пост от юли, оповестен след решението на Европейски Съюз, в който твърди, че системата Android ускорява конкуренцията сред производителите на мобилни телефони. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР