Компанията Ford започва да използва екзоскелети като част оборудването на

...
Компанията Ford започва да използва екзоскелети като част оборудването на
Коментари Харесай

Ford ще използва екзоскелети при производство

Компанията Ford стартира да употребява екзоскелети като част оборудването на всички свои фабрики по света. Програмата планува въвеждане на специфичните костюми, които ще облекчат процесите по сглобяване на колите. Тя ще бъде въведена в 15 фабрики на производитителя от Мичиган.
Екзоскелетите са направени от исполин и композитни материали, като оказват помощ на служащите край поточната линия да подвигат и реалокират тежки предмети, когато е належащо, а също по този начин и да извършват разнообразни индустриални действия, даже да им се постанова да застават в неуместна поза.

Освен това костюмите обезпечават спомагателна отбрана от контузии, а също по този начин понижават умората при употребяващите ги. Във Ford към този момент са пресметнали, че потреблението на подбни устройства може доста да понижи броя на произшествия и да редуцира непредвидените загуби на време при индустриалните мощности с към 75%.
Първоначално екзоскелетите бяха въведени за служащите в американските предприятия на Ford в Уeйн и Флат Рок в щата Мичиган. След това специфичните костюми бяха раздадени и на чиновниците в предприятието във Валенсия, Испания. Освен Ford подона технология употребяват и други автомобилни производители, измежду които са BMW и Hyundai.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР