Компанията Ford ще предложи електрическа и хибридна версия на най-популярния

...
Компанията Ford ще предложи електрическа и хибридна версия на най-популярния
Коментари Харесай

Най-популярният модел в Америка минава на ток

Компанията Ford ще предложи електрическа и хибридна версия на най-популярния модел в Северна Америка – пикапа F-Series. Това съобщи изпълнителният шеф на марката Джим Хакет по време на концеференцията Deutsche Bank Global Auto Industry.
„ Готвим се да електрифицираме F-Series, като то този метод ще прибавим хибридни и електрически версии в фамилията на модела. Същото ще създадем и с товарния Transit”, разяснява Хакет, само че не пожела да посочи периодите за поява на електрическите пикапи, както и дали смяната ще засегне единствено най-популярната версия – F-150, или ще се случи и с по-големите модификации – F-250 и F-350.
Като цяло, проектите на Ford плануват до 2020 година към 90% от моделите на марката да бъдат всъдеходи или пикапи. Стратегията на американския производител планува и последователно стартиране на хибридни версии на най-популярните модели - F-150, Mustang, Explorer, Escape и Bronco, а също по този начин и произвеждане на ново потомство електрически автомобили.
Пикапите от F-Series са освен на известните модели на Ford, само че и най-добре продаваните коли на марката в Съединени американски щати. Само през 2018 година продажбите на пикапа са 1 080 577 единици, което е с 0,4% повече от 2017 година В международен мащаб пикапът на Ford заема второ място, като отстъпва само на Toyota Corolla, чийто резултат за 2018 година е 1 181 445 бройки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР