Компанията Ford подготвя възраждането на още едип легендарен модел, след

...
Компанията Ford подготвя възраждането на още едип легендарен модел, след
Коментари Харесай

Ford възражда още един легендарен модел

Компанията Ford приготвя възраждането на още едип именит модел, откакто единствено преди дни показа новия Broncо. Всъдеходът се завръща в две версии – общоприета и Sport, откакто производството му беше спряно през 2004 година
Сега излиза наяве, че американският тръст счита да възроди още един именит модел от предишното – Mavercick, като той ще бъде построен на същата платформа, която употребява и новият Bronco Sport. Тя е в основата и на Ford Escape, който на пазарите отвън Северна Америка е прочут като Kuga.


Засега бъдещият модел е прочут като Whitespace (сводобно пространство), само че съгласно американското автомобилно издание Muscle Cars&Trucks, той ще получи името Maverick и ще съставлява относително стилен пикап. Това е сегмент, в който Ford няма представител в Северна и Южна Америка, само че ползата към него се покачва.
В основата на бъдещия Maverick ще бъде точно Bronco Sport (на снимките), като и двата автомобила ще се сглобяват в един от мексиканските фабрики на Ford. Що се касае до общоприетото Bronco от новото потомство на всъдехода, неговото произвеждане ще се реализира във фабриката в Диърборн, щата Мичиган.
Предишният Maverick се произвеждаше от Ford през 70-те години, като това беше седан, се задържа на конвейера до 1979 година. През 1993 година компанията реши да възроди името, само че го даде на лична версия на второто потомство на Nissan Terrano, която се продаваше единствено на пазарите в Европа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР