Компанията Ford е разработила уникална конструкция, която позволява наливане на

...
Компанията Ford е разработила уникална конструкция, която позволява наливане на
Коментари Харесай

Измислиха технология как да се налива вода за чистачките, без да се вдига капакът на колата

Компанията Ford е създала неповторима структура, която разрешава наливане на течност за чистачките, без да се постанова повдигане на предния похлупак, оповестява Automedia.

Американците към този момент са подали поръчка за патент за механизма, който ще спести много неудобства на водачите. Ако се съди по документите, показани пред съответните управляващи, емблемата на предната ризница ще извършва две функционалности. При натискане надолу тя ще освобождава блокировката на капака, а при повдигане нагоре ще може да цялостни с вода казанчето с течност за чистачките.

Въвеждането на сходно устройство ще реши два казуса. Първият и по-голям в тази ситуация е, водачите няма да има потребност се цапат, с цел да отворят капака и да налеят течността, като надлежно ще спестят и време. В същото време ще се понижи заплахата от разваляне на механизма, отварящ капака поради по-честото му потребление.

Засега от Ford не разясняват по кое време ще бъдат подготвени да употребяват изобретението на свои коли. Не е изключено, структурата по този начин и да не се появи на серийно машини - нещо, което и различен път се е случвало.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР