Компанията First Light Fusion заедно със специалистите от Управлението на

...
Компанията First Light Fusion заедно със специалистите от Управлението на
Коментари Харесай

Компанията First Light Fusion обеща работещ термоядрен реактор

Компанията First Light Fusion дружно със експертите от Управлението на атомната сила на Англия ( UKAEA ) работят върху собствен план за следен термоядрен синтез. Технологията, която би трябвало да промени цялата енергетика ще бъде показана в средата на 2019 година.

Технологията за управляем нуклеарен синтез е фантазията на физиците, енергетиците и икономистите за основаването на безвреден и безконечен източник на сила. Но за нейната работа са нужни екстремални условия: температурата на плазмата в реактора би трябвало да е над 100 милиона градуса по Целзий. Едновременно с това криогенната апаратура, намираща се на няколко метра от нея би трябвало да е охладена до минус 269 градуса по Целзий.



First Light Fusion разгласи две контролни дати. В средата на 2019 година компанията ще показа работещ ректор с нуклеарен синтез. А през 2024 година новият термоядрен реактор ще стартира да генерира повече сила, в сравнение с получава. Учените назовават новата система „Острова на синтеза„.

Изданието The Engineer добавя, че управлението на компанията смята, че взаимната работа с UKAEA е основен миг в основаването на следена термоядрена реакция.

Резултат от тяхната взаимна работа е инсталацията Machine 3 , основен детайл на бъдещия реактор. Именно това е устройството за основаването на високотемпературна плазма с цена $4,5 милиона.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР