Компанията Фейсбук (Facebook) ще бъде глобена с рекордните 5 милиарда

...
Компанията Фейсбук (Facebook) ще бъде глобена с рекордните 5 милиарда
Коментари Харесай

Рекордна глоба за Фейсбук - ще плати $5 млрд.на американското правителство

Компанията Facebook (Facebook) ще бъде санкционирана с рекордните 5 милиарда $ от регулаторните органи в Съединени американски щати след следствие за неуспехите на най-голямата обществена медия в света да отбрани персоналните данни на своите консуматори, заяви в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от Българска телеграфна агенция.

Вестникът се базира на добре осведомени източници, които настояват, че предходната седмица Федералната комерсиална комисия (ФТС) е взела съответното решение с 3 на 2 гласа. Не е ясно след какъв брой време ще бъде оповестена санкцията.

Разследването против Facebook стартира предходната година, откакто бе разкрито, че основаната в Лондон консултантска компания Кембридж Аналитика (Cambridge Analytica) е получила достъп до данните на до 87 милиона консуматори. Кембридж Аналитика е работила за предизборната акция на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп през 2016 година

Федералната комерсиална комисия и Facebook са отказали да потвърдят информацията на " Уолстрийт джърнъл ".

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати в този момент прави обзор на съглашението, само че нормално не трансформира решения на ФТС, написа още изданието.

Facebook е най-голямата обществена медия в света с 2,7 милиарда дейни консуматори месечно, отбелязва Франс прес.
Глобата не е изключително огромна за компанията, която предходната година разгласи облага от 22 милиарда $ при оборот от 55 милиарда $.

В последно време обаче се надигнаха гласове за делене на колоса, който е подложен на критика, че не се оправя задоволително добре при отбраната на персоналните данни и в битката против подправените вести.

(Информацията е на БТА)
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР