Компанията Facebook каза вчера, че затяга правилата за своята услуга

...
Компанията Facebook каза вчера, че затяга правилата за своята услуга
Коментари Харесай

Facebook ограничава услугата за предаване на живо

Компанията Фейсбук сподели през вчерашния ден, че стяга разпоредбите за своята услуга за предаване онлайн, преди среща на международни водачи, ориентирана към ограничение на насилието в интернет след касапницата в Нова Зеландия.
Въоръжен мъж умъртви 51 души в две джамии в град Крайстчърч на 15 март, като предаваше нападенията онлайн във Фейсбук. Това беше най-смъртоносната пукотевица в спокойно време в Нова Зеландия и провокира апели към софтуерните компании да създадат повече за битка с екстремизма при потреблението на техните услуги.
Фейсбук сподели в изказване, че вкарва политика на "едно нарушение " за потреблението на нейната услуга за предаване онлайн, предвиждаща краткотрайно ограничение на достъпа на хора, против които е подхванато дисциплинарно деяние поради нарушение на най-сериозните правила на компанията където и да е на нейния уебсайт.
Тези, които правят нарушаване за първи път, ще бъдат краткотрайно спирани да употребяват услугата за предаване онлайн за избран интервал от време, сподели компанията. Тя също по този начин уголемява обсега на нарушаванията, за които се планува краткотрайно прекъсване на услугата за предаване онлайн.
Новозеландската министър-председателка Джасинда Ардърн сподели, че смяната се отнася до основен детайл от подета от нея самодейност за прекъсване на разпространяването на насилието в интернет, известна като "Призива от Крайстчърч ".
"Решението на Фейсбук да сложи ограничавания върху предаването онлайн е добра първа стъпка към ограничение на приложението, употребявано като инструмент от терористи, и демонстрира, че се работи по "Призива от Крайстчърч ", сподели тя в имейл от нейния представител.
Фейсбук не посочи при какви нарушавания ще се ползва политиката за едно нарушение, нито какъв брой дълго ще продължава краткотрайното прекъсване на достъпа, само че говорителка сподели, че при новите правила не би било допустимо стрелецът да употребява услугата за предаване онлайн от своя профил.
Компанията сподели, че възнамерява да разшири рестриктивните мерки към други области в идните седмици, като стартира от това да попречи на същите хора да основават реклами във Фейсбук.
Тя също по този начин съобщи, че ще финансира проучвания в три университета за способи за разкриване на манипулирани медии, каквито системите на Фейсбук се мъчеха да засекат след нападението.
Ардърн сподели, че проучванията са добре пристигнали и че редактираните и манипулираните видеозаписи на стрелбите в джамиите на 15 март са били отстранени постепенно, заради което мнозина, в това число тя, са ги видели да се излъчват във Facebook.
Facebook съобщи, че в първите 24 часа след нападението е премахнала в международен мащаб 1,5 милион видеозаписа, съдържали фрагменти от офанзивата. Компанията сподели в блогова обява в края на март, че е разкрила над 900 разнообразни разновидността на видеото.
Ардърн ще ръководи дружно с френския президент Еманюел Макрон на сеща в Париж, имаща за цел международни водачи и ръководители на софтуерни компании да подпишат заричане за унищожаване на наличието с принуждение в интернет.
"Има още доста работа за извършване, само че съм удовлетворена, че Facebook подхваща спомагателни стъпки през днешния ден наред с Призива, и с неспокойствие чакам дълготрайно съдействие за обществените медии да станат по-безопасни, като се отстрани терористичното наличие от тях ", сподели тя.
Ардърн съобщи в коментарна публикация във в. "Ню Йорк таймс " в събота, че "Призивът от Крайстчърч " ще бъде доброволна рамка, която ангажира подписалите да подхващат съответни ограничения за попречване на качването на терористично наличие.
Ардърн не насочи съответни претенции към обществените медии по отношение на обещанието, само че ги приканва "да предотвратят потреблението на услугата за предаване онлайн като инструмент за лъчение на терористични набези ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР