Компанията Facebook е наела PR фирма, която се опитва да

...
Компанията Facebook е наела PR фирма, която се опитва да
Коментари Харесай

В отчаян опит да спаси имиджа си, Facebook изкара критиците си соросоиди

Компанията Фейсбук е наела PR компания, която се пробва да уязви и омаловажи критиците на обществената мрежа с изказвания, че те са " сътрудници " на милиардера Джордж Сорос. Това оповестява The New York Times.

Сорос е еврейски човеколюбец и името му е забъркано в доста тайни теории. Дори в България протестиращите за разнообразни дела постоянно са наричани " соросоиди " от избрани групи.

Новината за нападателните опити на Фейсбук да нападна критиците си са изложени в отчет на New York Times, представящ елементи за неспособността на шефовете на компанията да овладеят множеството проблеми, пред които тя се изправи в последните месеци.

Насред възходящото напрежение от законодателите поради ролята на Фейсбук за съветската интервенция в американските президентски избори в Съединени американски щати през 2016 година, обществената мрежа се е обърнала към Definers Public Affairs - рекламна организация, учредена от фрагменти на Републиканската партия и профилирана в политически съвещания.

Една от тактиките на Definers в тази ситуация с Фейсбук била да популяризира десетки отрицателни публикации за други софтуерни колоси, в това число Гугъл и Apple, с цел да отвлече вниманието. Въпросните публикации били оповестени в NTKNetwork.com - уебсайт, който наподобява като новинарски, само че в реалност се ръководи от PR компанията. Оттам обаче материалите се " подхващали " от уеб сайтове с извънредно десни тематики, да вземем за пример небезизвестният Breitbart.

Друга тактика била да се уточни Джордж Сорос като съществена движеща мощ зад групите, критикуващи Фейсбук. Рекламната организация популяризирала " документ ", свързващ милиардера с огромно анти-Facebook придвижване и притискала кореспонденти да проверяват дали има финансови връзки сред Сорос и групи като Freedom from Фейсбук и Color of Change.

Сорос е роден в Унгария през 1930 година, само че живее в Съединени американски щати. Той натрупва огромно положение като вложител и спонсорира голям брой демократични и продемократични дела. Често е обект на антисемитски офанзиви поради еврейския си генезис. В седмиците преди междинните избори в Щатите консервативни кръгове го упрекнаха, че е стои зад " кервана " от мигранти, идващи в Съединени американски щати от Централна Америка през Мексико. Тези изказвания обаче не почиват на доказателства.

Сорос бе и измежду известни персони, които преди няколко седмици получиха бомби по пощата. Такива колета имаше и за Барак Обама, Хилари Клинтън и други критици на президента Доналд Тръмп.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР