Компанията ExxonMobil се е обърнала към съда, с искане за

...
Компанията ExxonMobil се е обърнала към съда, с искане за
Коментари Харесай

ExxonMobil обжалва решение за глоба от 2 млн. долара на финансовото министерство на САЩ заради нарушаване на санкциите срещу Русия


Компанията ExxonMobil се е обърнала към съда, с искане за оборване решението на министерство на финансите на Съединени американски щати за 2 млн. $ санкция за съмнение за нарушение на режима на антируските наказания във връзка със обстановката в Украйна, излиза наяве от известие на law360.

Според ExxonMobil, компанията „ Роснефт “ не е била под глобите, под които е бил ръководителят й Игор Сечин. Това значи, че подписвайки с „ Роснефт “ съглашение за проучвателни действия, американската компания не е нарушавала режима на глобите, считат от ExxonMobil.
Корпорацията е била санкционирана с 2 млн. $ от американското министерство на финансите през юли 2018 година за подписаните през месец май 2014 година осем документа с ръководителя на „ Роснефт “ Игор Сечин.

През март 2018 година ExxonMobil заяви за излизане от взаимния план за изследвания с „ Роснефт “, заради глобите на Съединени американски щати и Европейски Съюз против Русия. В доклада на ExxonMobil се споделя, че компанията в границите на взаимното дружество е работила или е възнамерявала да работи на шелфа на Карско и Чукотско морета и в Черно море. Общата повърхност на секторите е надхвърляла 257 хиляди кв. километра. Компанията е очаквала публично да стартира действия през 2018 година и е оценила загубите си от решението на 200 млн. $.

От своя страна „ Роснефт “ е съобщила, че продължава независимо да работи над плановете, от които е излязла американската компания, само че връщането й в тях, когато се появи такава опция.

Американската компания ExxonMobil е една от най-големите петролни компании в света.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР