Компанията Еврохолд ще използва финансиране от три западни банки за

...
Компанията Еврохолд ще използва финансиране от три западни банки за
Коментари Харесай

Три западни банки ще финансират "Еврохолд" за сделката с ЧЕЗ

Компанията " Еврохолд " ще употребява финансиране от три западни банки за покупката на българските активи на чешката ЧЕЗ. Това излиза наяве от изявление на шефа на холдинга Асен Христов за чешкото издание " Лидове вести ".

Христов коментира, че са водени диалози със седем банки. от които пет са изразили подготвеност да вземат участие.  Холдингът се спрял на три западни банки, които са  в топ 10.  От обявата се схваща още, че " Еврохолд " ще използва одиторските услуги на " Грант Торнтон ", както и експертизата на съветската " Ренесанс Кепитъл ", която уверила, че при договорката няма да има " съветски пари и съветско въздействие ".

Интервюто е озаглавено с откъс на Асен Христов: " Политиците стрелят по ЧЕЗ ". Той е описан като един от най-влиятелните предприемачи, който има близки познанства в политическите кръгове. Попитан дали познава Цветан Цветанов, Христов акцентира, че го е срещал преди години и че познава доста хора, само че това не значи, че се вижда с тях.

Журналистът от " Лидове вести "  Ондрей Кутник, работил по материала, е бил в България дружно с сътрудници от други чешки медии. Те са били на посещаване, проведено поради договорката за ЧЕЗ.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР