Компанията Ermenegildo Zegna Group назначи Лелио Гаваца на новосъздадената позиция

...
Компанията Ermenegildo Zegna Group назначи Лелио Гаваца на новосъздадената позиция
Коментари Харесай

Zegna си взе шеф за Tom Ford Fashion от най-големия моден холдинг

Компанията Ermenegildo Zegna Group назначи Лелио Гаваца на новосъздадената позиция основен изпълнителен шеф на Tom Ford Fashion, оповестява WWD.

Лелио Гаваца има над 20 години опит в първокласната промишленост. От няколко години той работи в най-големия фешън холдинг LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy), където сега е изпълнителен вицепрезидент продажби и търговия на дребно в бижутерийната компания Bvlgari. Преди това предприемачът е заемал редица основни управителни позиции в други райони на компанията, в това число позицията на ръководещ шеф в Китай и ръководещ шеф в Европа, Близкия изток и Африка. Бизнесменът ще е директно зависещ на Гилдо Зеня, ръководител на борда на шефовете и основен изпълнителен шеф на Zegna Group. Гаваца ще встъпи в служба след два месеца - на 18 септември. Новият основен изпълнителен шеф ще дава отговор за бизнес процесите на марката Tom Ford, от създаването на сбирки до мърчандайзинг, произвеждане и търговия на дребно и едро.

Estée Lauder купи Tom Ford предходната година от едноименния ѝ създател и съосновател Доменико де Соле за 2,8 милиарда $, плюс задълженията. Американският конгломерат ръководи линия за хубост и има комерсиалната марка Tom Ford, само че продаде стилния си бизнес, оценен на към 175 млн. $ на групата Zegna. Споразумението включва 30-годишен лиценз на комерсиалната марка Tom Ford за италианската група. Estée Lauder дава под лиценз бизнеса с очила на друга италианска компания Marcolin.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР