Компанията е засегната от търговската война на САЩ и КитайКомпании

...
Компанията е засегната от търговската война на САЩ и КитайКомпании
Коментари Харесай

Qualcomm възобновява доставките на чипове за Huawei

Компанията е наранена от комерсиалната война на Съединени американски щати и Китай

Компании като Qualcomm са пострадали от напрежението сред Съединени американски щати и Китай (снимка: Qualcomm)

Qualcomm възобнови доставките на чипове за смарт телефони на Huawei, заяви изпълнителният шеф на американската компания Стив Моленкопф, представен от Gizchina.

„ Всяка американска компания е обект на комерсиална регулация в известна степен, само че в реалност възстановихме доставките за Huawei и се опитваме да осигурим по-нататъшни доставки в бъдеще ”, споделя мениджърът.

През август тази година Министерството на търговията на Съединени американски щати удължи краткотрайния лиценз, който разрешава на Huawei да си сътрудничи с американски компании за още 90 дни. През това време Huawei може да прави избрани типове търговски действия в Съединени американски щати, само че какво ще се случи след приключване на този интервал към момента не е известно.
още по тематиката
За да продължат съдействието с Huawei, доста американски снабдители изискват лиценз от Министерството на търговията на страната.

Qualcomm е водещ производител на чипове за смарт телефони. Въпреки че Huawei има лични чипове Kirin, размерът на тяхното произвеждане не е задоволителен, с цел да покрие изцяло потребностите на китайската компания. Затова в някои от своите смарт телефони Huawei употребява едночипови системи от други производители.

Твърди се, че предходната година Huawei е похарчила към 70 милиарда $ за закупуване на друго съоръжение. Около 11 милиарда $ са изразходвани за съставни елементи от американски производители, включително Qualcomm, Intel и Micron.

В резултат на ескалацията на комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай, Qualcomm беше принудена да приключи съдействието с Huawei. Забраната на държавното управление на Съединени американски щати има негативен резултат освен върху Huawei, само че и за американските компании.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР