Компанията е заработила 27 млрд. долара през първото тримесечиеHuawei доставя

...
Компанията е заработила 27 млрд. долара през първото тримесечиеHuawei доставя
Коментари Харесай

Huawei обяви близо 40% ръст на приходите

Компанията е проработила 27 милиарда $ през първото тримесечие

Huawei доставя съоръжение на 40 световни телеком оператора (източник: Huawei)

Бизнесът на Huawei продължава да пораства с двуцифрени темпове. Китайската софтуерна компания разгласи доходи в размер на 27 милиарда $ прец първото тримесечие, бележейки растеж от 39% на годишна база.

Маржът на чистата облага на най-големия производител на телекомуникационно съоръжение в света и втори по величина снабдител на смарт телефони възлиза на 8%, което е малко повече спрямо първото тримесечие на 2018 година, сочи финансовият доклад.

Huawei продължава да слага акцент на активността си върху ИКТ екосистемите и смарт устройствата. 2019 е година на огромно внедряване на 5G технологиите по света и това е невиждана опция за подобен растеж в бизнеса на Huawei Carrier Business Group.
още по тематиката
До края на март тази година Huawei има подписани 40 контракта с световни телеком оператори, като е доставила повече от 70 000 5G базови станции в разнообразни пазари, по публични данни от компанията.

Дивизията Huawei Enterprise Business Group показа през предишното тримесечие новата си тактика „ Huawei Inside “. Същото поделение внедри и първата 5G Wi-Fi Access Point.

В интервала януари-март дивизията Huawei Consumer Business Group е доставила 59 милиона смарт телефона по целия свят и започва продажбите на новата серия P30 в Европа ден след международната премиера на 26 март. Брандът притегля от ден на ден клиенти и в други бизнес браншове като преносими компютри, портативни устройства и „ умни домове “.

На собствен ред Huawei Cloud подчертава върху основаването на така наречен хибридни облачни услуги, които дават изкуствен интелект от ново потомство на бизнес клиенти. До момента над 1 млн. консуматори и разработчици са избрали да работят с Huawei Cloud.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР