Компанията е увеличила клиентите си на годишна база с 9%

...
Компанията е увеличила клиентите си на годишна база с 9%
Коментари Харесай

Ryanair предупреждава за по-слаби резултати заради Brexit и високата цена на петрола

Компанията е нараснала клиентите си на годишна база с 9% до 130 млн.

" Целта ни е да оперираме свободно в Европейския съюз. "
Майкъл О`Лийри, изпълнителен шеф на Ryanair Още по тематиката
Ryanair понижава времето за чекиране до два дни преди полета

Промените ще обиден пасажерите, които нямат авансово резервирано място
17 май 2018
Ryanair купува самолетната компания на Ники Лауда

Ирландският нискотарифен транспортьор заплаща 50 млн. евро за 75% от LaudaMotion
20 мар 2018
Air France-KLM усилва броя на местата макар конкуренцията от нискотарифни компании

Френският транспортьор възнамерява да свие още разноските си
19 фев 2018
Wizz Air пуска полет сред Виена и Варна

Нискотарифната самолетна компания открива база в австрийската столица
9 яну 2018
Въпреки проблемите Ryanair остава най-големият нискотарифен транспортьор

WizzAir регистрира най-сериозното процентно нарастване на броя на пасажери през 2017 година
7 яну 2018 Най-големият нискотарифен авиопревозвач в Европа – ирландската компания Ryanair, планува за по-слаби финансови резултати през 2019 година, макар че през финансовата 2018 година компанията регистрира сериозен растеж на клиентите и усилва облагата си, написа Financial Times. Също по този начин от управлението на Ryanair предизвестяват, че отрицателните последици от Brexit биха ги принудили да лишават правото на глас на акционерите отвън Европейския съюз.

Резултати и упования

Броят на пасажерите на превозвача е повишен с 9% до 130 млн. на годишна база, до момента в който облагата след налози се е нараснала с 10% до рекордните 1.45 милиарда евро, което е съгласно упованията на компанията и над прогнозите на анализаторите. Годишните доходи са се повишили с 8% до 7.15 милиарда евро.

Изпълнителният шеф на Ryanair Майкъл О’Лийри разяснява, че при излизане на Англия от Европейския съюз компанията ще се стреми да продължи да оперира свободно в страните от икономическата общественост. " Поради това тактиката ни планува мажоритарният дял в компанията да бъде следен от акционери от страни от Европейски Съюз, които да вземат участие в общите решения ", съобщи О’Лийри. Той изясни, че тези дейности ще лишават правото на глас на акционери отвън Европейски Съюз.

От друга страна, О’Лийри предвижда, че разноските на групата ще се покачат с 9% през 2019 година поради по-високата цена на гориво и увеличените заплати на личния състав, откакто мениджмънтът договаря със синдикатите за по-добри условия и хонорари. Само горивото ще докара до растеж на разноските с 400 млн. евро, като облагата ще се свие до минимум 1.25 милиарда евро.

Предупреждение към съперниците

Изпълнителният шеф на авиопревозвача счита, че някои от европейските им съперници ще разгласят неплатежоспособност през идващите месеци поради растежа на цената на горивото. " Цената на петрола от 80 $ на барел ще окаже съществено влияние в Европа през зимата ", твърди О’Лийри.

Според него авиолиниите, които не успяваха да работят на облага при цена на барела от 40 $ през 2017 година, няма да устоят при двойно по-високи равнища.

Изцяло разнообразни упования имат от управлението на втория максимален нискобюджетен авиопревозвач в Европа – английската група easyJet, като прогнозите са за растеж на облагата от 30% на годишна база. Изпълнителният шеф на компанията Йохан Лундгрен удостовери, че заради тази причина ще разширят бизнеса си с празнични пакети easyJet Holidays и ще прибавят нови оферти за лоялни клиенти.

Виктория Мурес, създател в списанието Air Transport World, разяснява, че Ryanair е измежду водещите играчи в авиационния бранш в Европа, защото извършва полети с оптималния брой пасажери в самолетите. " Средно 95% от местата при полет на Ryanair са заети ", изяснява тя.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР