Компанията е създадена през 1995 г. и има три завода

...
Компанията е създадена през 1995 г. и има три завода
Коментари Харесай

"Екстрапак" започва да шие и маски

Компанията е основана през 1995 година и има три завода във Велико Търново

© Юлия Лазарова Великотърновската компания " Екстрапак ", която прави торбички и опаковки и е единственият производител в страната на нетъкан текстил, се насочва към нов сегмент в разгара на епидемията от ковид. Предприятието е почнало да шие маски, които за момента са за личните му служащи, въпреки че запитванията от други компании към този момент валят. За да могат маските обаче да пазят изцяло, са нужни и други материали, които компанията към този момент е поръчала.

Различни материали

Ситуацията с ковид Четете хронологията на събитията без непотребна страст в Дневник Нетъканият текстил, който " Екстрапак " прави, е плат с общо предопределение, който се употребява да вземем за пример за чаршафи за операционни маси, в залите за масаж в спа центровете и така нататък " Той е главният съставен елемент и на медицинските маски, само че не е единственият материал в тях ", изясни шефът Милен Георгиев за " Капитал ". Той посочи, че са в контакт с различен български производител на полиестерен плат, който има функционалността на филтър. Необходими са също телчета, от които се прави фиксатор за носа. Компанията е направила поръчка на турска компания, която обаче е била отказана, само че съгласно Георгиев в България също има разновидности за доставка. За момента " Екстрапак " разполага със 100 хиляди телчета, които са били поръчани за друга цел и които са налични на склад. " Поръчахме също ластичета, само че не знам дали ще дойдат ", сподели той.

Партньорства

Междувременно предприятието пренасочва част от личния състав си за новото произвеждане. Компанията сега има към 120-140 шивачки, откакто служащите над 60 години са били пуснати по домовете им, само че на тях им е належащо известно време, с цел да усвоят новия артикул. За момента не е ясно какви количества маски би могла да създава " Екстрапак ", защото това зависи и от доставката на другите материали.

" Основната ни цел въпреки всичко е да произвеждаме нетъкан текстил, който да доставяме на други шивашки компании. В региона, а и отвън него, има доста компании със стотици хора ", сподели Георгиев. По думите му в аптеките в Търново се оферират маски от техния плат, само че направени от други компании. Освен в страната компанията доставя плат и в чужбина, като в последно време регистрира растеж на поръчките от Франция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР