Компанията е и единствената от Китай, която фигурира в глобалната

...
Компанията е и единствената от Китай, която фигурира в глобалната
Коментари Харесай

Huawei се изкачи на 79-та позиция в класацията на Forbes за най-ценните брандове в света за 2018 година

Компанията е и единствената от Китай, която попада в световната листа
Технологичният производител Huawei зае влиятелната 79-та позиция в световната ранглиста на списание Forbes за най-ценните марки в света за 2018 година с пазарна оценка от 8.4 милиарда щатски $. Компанията се изкачва стремглаво напред с цели 9 пункта в реномираната ранглиста, по отношение на 2017 година, когато бе позиционирана на 88-мо място с оценка от 7.3 милиарда $. Освен  нарастването на пазарната капитализация за една година с близо милиард $ (15%), триумфът е още по-значителен, тъй като Huawei е и единствената китайска компания, която попада в листата на Forbes.
Компаниите от софтуерната промишленост не престават да преобладават в класацията на Forbes, заемайки първите 5 места и като цяло към 20% от класираните марки в TOP 100.
За Huawei 2017 година беше година на пробиви и достижения. Компанията показа нови артикули на международния пазар във високия ценови клас, които завоюваха голям брой награди по света – HUAWEI Mate 10 и P10. Марката провежда дни на отворените порти в Западна Европа, Югоизточна Азия, Южна Америка и други места, на които ускорява наличието си. Huawei работи обичайно с Leica, Porsche Design, Гугъл и други международни марки, с цел да продължи да усъвършенства потребителското преживяване за своите клиенти.  

През тази година Huawei стартира новите модели от серия P20, които съставляват комбиниране от най-голям клас сред хубав дизайн и мощни технологии. Само за 30 дни след международната премиера на P20 и P20 Pro на 27 март в Париж, продадените бройки от серията P20  в  Централна и Източна Европа, и Скандинавските страни, надскочиха 100 000, което съставлява 17 пъти повишаване на продажбите по отношение на предходния флагман на P серията – P10 Plus. Със своята новаторска тройна Leica камера, атрактивен twilight цвят и параметри с изкуствен интелект, гамата P20  към този момент се трансформира в международна сензация. Според IDC световният пазарен дял на компанията е повишен с 13.8% до 11.7%, което значи трето място в света през първото тримесечие на 2018 година.  
Световната известност на марката Huawei доближи 85% през 2017 година, като желанията на потребителите от разнообразни континенти се ускоряват на годишна база. Според IPSOS, познаваемостта на марката Huawei, желанията и лоялността на потребителите дефинират лидерската позиция на компанията на китайския пазар.
  Huawei към този момент участва обичайно в интернационалните ранглисти. Компанията е на 70-то място в “TOP100 ” листата за най-ценните марки на Interbrand, показана през септември 2017 година, а в оповестената през февруари 2018 класация на Brand Finance за най-скъпо струващите международни марки за 2018 – “Global TOP 500 Brand Values ​​in 2018 ”, компанията заема влиятелното 25-то място със стойност на марката от 38 милиарда $.

Постоянният растеж на Huawei на международните пазари и възходящото въздействие на марката се обуславят и от дълготрайния ангажимент на компанията да влага в софтуерни нововъведения и развойна активност. Според годишния доклад на Huawei, вложенията в научноизследователска и развойна активност за 2017 година възлизат на 89.7 милиарда китайски юана или почти 14.9% от приходите й, а насъбраните разноски за научно и софтуерно развиване през последните 10 години са над 394 милиарда юана.

По отношение на патентите, към 31 декември 2017 година, Huawei е получила общо 74,307 патента, подала е заявки за 64,091 китайски патента и е записала 48,758 задгранични поръчки за лицензи, от които над 90% са патенти за изобретения.

В бъдеще, Huawei ще продължи да основава нововъведения за своите артикули и технологии, като се ангажира да направи марката в действителност обичана от световните консуматори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР