Компанията добави с близо 2 млн. повече абонамента от очакваното.

...
Компанията добави с близо 2 млн. повече абонамента от очакваното.
Коментари Харесай

Netflix надмина очакванията на Уолстрийт

Компанията добави с близо 2 млн. повече абонамента от предстоящото.

5.2 млн. нови клиенти е добавила компанията през второто тримесечие. Още по тематиката
Отвъд карикатурата, тазгодишният фестивал концентрира вниманието ни върху въздействието на стрийминг платформите върху филмовата промишленост

Основателят на Amazon чете художествена литература, препоръки за бизнеса и автобиографии

Netflix надмина упованията на анализаторите от Уолстрийт, отчитайки растеж от 5.2 млн. нови абонамента за второто тримесечие от годината. От компанията оповестиха, че за първи път потребителите на платформата отвън Съединени американски щати са надминали по брой тези в страната, оповестява Financial Times.

Забележителните финансови резултати на Netflix оказаха неотложно въздействие върху цената на акциите, които скочиха с 16.82 $ или 10.4% след края на постоянната борсова търговия. От компанията оповестиха, че чакат положителното показване да продължи и през идващото тримесечие, въпреки и не толкоз интензивно.

Постижението

Най-сериозното достижение на компанията обаче остава фактът, че потребителите на Netflix отвън Съединени американски щати, са достигнали 52.03 млн. и са надминали по брой тези в страната - 51.92 млн. Отчасти това се дължи на напъните и средствата, които от компанията влагат в приспособяването на платформата към потребностите на задграничните консуматори и изработването на надписи. Netflix надмина прогнозите на анализаторите с 2 млн. клиента и това евентуално се дължи на утвърждението и необятната известност на истински продукции на компанията като 13 Reasons Why и House of Cards.

Netflix добави 4.14 млн. месечни абонамента отвън Съединени американски щати, доста повече от плануваните 2.59 млн., осреднена анализаторска прогноза, показана от FactSet. На вътрешния пазар компанията също се показва по-добре от предстоящото, добавяйки 1.07 млн. клиенти за тримесечието при предстоящи 631 хиляди От компанията са оптимистично настроени и за развиването си през идващото тримесечие, когато чакат към Netflix да се причислят 3.65 млн. нови клиенти. За съпоставяне прогнозите на анализаторите са растежът в броя на абонаментите за платформта в преиода от юли до септември да бъде 3.2 млн.

За вложителите

За тримесечието Netflix регистрира растеж от 32% в приходите си, които доближиха 2.79 милиарда $. Новите абонаменти подтикнаха също и облагата на компанията, възлизаща на 66 млн. $ или растеж от близо 60% по отношение на предходното тримесечие. Забележителните финансови резултати на компанията обаче съвсем не се усещат измежду вложителите. Въпреки че компанията изплаща дивиденти, тя реинвестира по-голямата част от облагата си. Netflix прави разноски от 6 милиарда $ годишно за създаването на нова продукция и привличането на нови консуматори. За момента обаче наподобява, че вложителите са подготвени да толерират по-малък приток на дивиденти в подмяна на взрив от нови абонаменти.

Рийд Хейстингс, съосновател и основен изпълнителен шеф на компанията, се надява компанията му да успее да избегне цензурата, наложена от редица държавни регулатори на други компании от Силициевата котловина. Според Хейстнигс забележителните вложения, които Netflix прави в изработването на локални за другите страни филми и сериали и основаването на снимачни площадки в Германия, Франция и Испания, ще смекчат отношението на регулаторите към възходящото софтуерно влияни на Съединени американски щати в Европа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР