Компанията Джонсън и Джонсън е изправена пред около 38 000

...
Компанията Джонсън и Джонсън е изправена пред около 38 000
Коментари Харесай

Заради подозрение, че талкът причинява рак, го заменят с царевично нишесте в бебешка пудра

Компанията " Джонсън и Джонсън " е изправена пред към 38 000 каузи от клиенти
Бебешката пудра на основата на талк на “Джонсън и Джонсън ” (J&J) към този момент няма да се създава и продава по света от идната година. Съобщението на колоса в областта на медицинските артикули идва повече от две години откакто продажбата на въпросния артикул бе прекъсната в Съединени американски щати.

“Джонсън и Джонсън ” е изправена пред десетки хиляди правосъдни каузи от дами, които настояват, че талкът в бебешката пудра съдържа азбест, поради което те развили рак на яйчниците. Компанията повтаря, че продуктът е безвреден за приложимост.

“Като част от световна оценка на портфолиото ни от артикули взехме комерсиалното решение да преминем към бебешка пудра, основана напълно на основата на царевично нишесте ”, се споделя в изказване на колоса, представено от Би Би Си. Компанията добави, че новият артикул към този момент се продава в разнообразни страни по света.

“Позицията ни по отношение на сигурността на нашия козметичен талк остава непроменена. Стоим твърдо зад десетилетията на самостоятелни научни разбори от медицински специалисти по целия свят, които удостоверяват, че основаната на талк бебешка пудра “Джонсънс ” е безвредна, не съдържа азбест и не предизвиква рак ”, прибавя компанията.

През 2020 година бе решено продуктът към този момент да не се продава в Съединени американски щати и Канада, защото търсенето намаляло вследствие на това, което компанията назова “дезинформация ” по отношение на сигурността на продукта в границите на редица правосъдни каузи. Регулаторите на Американската администрация по храните и медикаментите обаче също откриха следи от азбест в продукта. Тогава J&J разгласи, че непринудено ще изтегли от пазара 33 000 бутилки “поради несъразмерна нерешителност ”.

Бебешката пудра на основата на талк продължи да се продава във Англия, Европа и останалия свят.

J&J продължава и да е изправена пред към 38 хиляди правосъдни каузи, заведени от консуматори, които настояват, че продуктите с талк предизвикват рак заради замърсяване с азбест. Талкът се добива от земята и се намира в пластове, близки до тези на азбеста - материал, за който е известно, че предизвиква рак.

Разследване от 2018 година на организация Ройтерс твърди, че J&J е знаела от десетилетия, че азбестът участва в техните артикули с талк.

Според Ройтерс вътрешните регистри на компанията, свидетелските показания и други доказателства демонстрират, че минимум от 1971 година до началото на 2000 година суровият талк и готовите прахове на J&J от време на време са давали положителен резултат за малки количества азбест

В правосъдните зали са представяни доказателства за замърсяването с азбест, само че компанията неведнъж е отричала обвиняванията.

През октомври J&J сътвори дъщерно сдружение - LTL Management, на което трансферира исковете по отношение на продуктите с талк. По-късно новата компания разгласи неплатежоспособност, което спря висящите правосъдни каузи. Преди това компанията бе изправена пред разноски от 3,5 милиарда $ по присъди и съглашения, в това число едно, в което на 22 дами трябваше да бъдат изплатени над Щатски долар 2 милиарда

Въпросната пудра се продава от съвсем 130 години и се трансформира в знак на фамилния имидж на компанията. Тя се употребява за попречване на обрив от пелени и за козметични цели, в това число като изсъхнал шампоан.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР