Компанията Disney съди губернатора на Флорида Рон ДеСантис и няколко

...
Компанията Disney съди губернатора на Флорида Рон ДеСантис и няколко
Коментари Харесай

Disney съди губернатора на Флорида за отмъщение

Компанията Disney съди губернатора на Флорида Рон ДеСантис и няколко членове на неговото държавно управление за това, че съгласно изказванията са " въоръжили локалната власт против Disney " като наказване за практикуване на законното ѝ право на независимост на словото. Искът, подаден в сряда, има за цел да блокира използването на " противоконституционното " законодателство, ориентирано против Disney.  

Според желае " целенасочената акция на ДеСантис за държавни репресии " е почнала в отговор на общественото наказание от страна на Дисни на щатския Закон за родителските права в образованието, прочут като закона " Не казвай гей ", предходната година, като се упорства, че Дисни " просто е изразил политическа позиция, непопулярна за избрани щатски чиновници ".

Последвалата законова акция " заплашва бизнес активността на Дисни, заплашва икономическото му бъдеще в района и нарушава конституционните му права ", се твърди в желае, подаден в Окръжния съд на Съединени американски щати за Северния окръг на Флорида.

 

 Държавният контролен съвет анулира контракти за развиване, които Disney прави оценка на 17 милиарда $, като компанията назова това деяние " очевидно репресивно, очевидно антибизнес и очевидно противоконституционно ". Губернаторът също по този начин заплаши да таксува с налог хотелите на Дисни, да наложи пътни такси за пътищата, водещи до увеселителния парк, да построи " още увеселителни паркове " в околните парцели и даже да построи " държавен затвор " в съседство с Дисниленд.  

По-рано тази година ДеСантис разпусна Reedy Creek Improvement District, специфичното самоуправляващо се съглашение, което Дисни притежаваше в продължение на половин век, като го размени със личния си Central Florida Tourism Oversight District, който да управлява тематичния парк. Дисни отвърна на удара, като вкара предписание, което всъщност обезсилва държавния контрол, като изисква от борда да даде на компанията опция да " преглежда и разяснява " всички препоръчани промени.  

Впоследствие губернаторът на Флорида изиска от своя основен контрольор да стартира наказателно и гражданско следствие на компанията, обвинявайки Дисни, че взе участие в " секрети съглашения и разпра " в опит да заобиколи неговите ограничавания.  

Главният изпълнителен шеф на Дисни Боб Игър се ангажира да влага 17 милиарда $ в увеселителния парк във Флорида през идващото десетилетие, което ще докара до разкриването на най-малко 13 000 нови работни места в Дисни плюс доста повече непряка претовареност. Той твърди, че Флорида сама си взима храна от масата, като опълчва компанията.  

ДеСантис отвърна, че " будната " посока на Дисни е в прорез с репутацията ѝ на компания за фамилни развлечения и не е откровена, като акцентира, че опълчването ѝ на законопроекта " Не казвай гей " се е появило едвам след обществените митинги на демократите и ЛГБТ бранителите.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР