Компанията Disney реши да преименува принадлежащата й киностудия 20th Century

...
Компанията Disney реши да преименува принадлежащата й киностудия 20th Century
Коментари Харесай

Disney гони лисица от името на своя компания

Компанията Disney реши да преименува принадлежащата й киностудия 20th Century Fox, и от името към този момент ще отсъства думата “fox ” (лисица – бел. ред.), тъй че към този момент ще се споделя 20th Century Studios.

По информация на американските медии това решение е обвързвано с това, че притежателите на една от най-старите холивудски синокомпании се пробват да се избавят от асоциирането с Рупърт Мърдок и неговия ефирен канал Fox News, който в Съединени американски щати е считан за рупор на републиканците. В Холивуд обичайно преобладават демократичните полезности и благосклонностите на болшинството от работещите във Фабриката на фантазиите е за демократите.

От Disney публично не са давали пояснение за решението си, само че думичката Fox също по този начин ще бъде отстранена от името на още една принадлежаща й кинокомпании – Fox Searchlight Pictures.

Списание Variety, което първо заяви за смяната в имената, цитира източник от компанията Disney, който споделя: “Смятам, че името Fox е непосредствено обвързвано с Мърдок, а това е токсично. “

директно обвързвана с Мърдок и е токсична. “

Въпреки това, Variety твърди, че известният скрийнсейвър за филмите на 20th Century Fox, с отличителната си музика, лого и прожектори, ще остане неизменен.

Disney купи 20th Century Fox предишния март за 71 милиарда $.

Студиото е основано през 1935 година и е снимало някои от най-касовите филми в историята, в това число „ Аватар “, „ Титаник “ и няколко епизода от „ Междузвездни войни “.

В края на 80-те години News Corporation, благосъстоятелност на Мърдок, придобива 20th Century Fox, а Fox News е основана през 1996 година. С течение на времето той излезе на върха в Съединени американски щати във връзка с броя на феновете.

По-късно News Corporation беше разграничена на две елементи, а през 2019 година филмовата компания 20th Century Fox бе купена от Disney, а за Рупърт Мърдок останаха медийните активи, в това число Fox News. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР