Компанията дари 30 000 евро от получена награда за социално

...
Компанията дари 30 000 евро от получена награда за социално
Коментари Харесай

Булстрад Живот ВИГ подкрепи 4 важни социални каузи за хора в нужда

Компанията подари 30 000 евро от получена премия за обществено схващане

Четири обществени плана получиха целево финансиране на обща стойност 30 000 евро като част от самодейността на ЗЕАД " Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп " ЕАД " Приказки за добрината ", която сдружението показа през лятото на 2017 година.

Финансирането на плана на Фондация " BCause " и Фондация " Проект Северозапад " ще разреши създаване на Домашен обществен патронаж, основан в село Лютиброд, за снабдяване на храна, обезпечаване на домашни грижи, обществена поддръжка и здравни услуги за над 300 възрастни хора от планинския район на Искърското дефиле в региона на община Мездра, живеещи сами. Проектът включва ремонт на предоставена от Община Мездра постройка, пускане на обществена кухня и активност с домашни помощници в 7 села. В дълготраен проект това ще даде опция да се сътвори устойчива обществена услуга за възрастните хора в района, живеещи в дребни обитаеми места.

Социалните дела " Детска къща дава вяра за ново начало " и " Детството се нуждае от семейство " на фондация " За Нашите Деца " също са дълготрайни планове, които ЗЕАД " Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп " ЕАД ще поддържа през 2018 година. Детска къща е същински дом, който фондация " За Нашите Деца " открива през 2015 година. Той е опция на живота в институция за изоставени бебета, които живеят в къщата в очакване да бъдат осиновени, върнати в родното си семейство или настанени в приемно семейство. Поради разнообразни аргументи тези деца не могат да бъдат отглеждани от биологичните си родители, а осиновяването или настаняването в приемно семейство може да бъде дълъг развой, по време на който децата са застрашени от престой в институция.
Същевременно всеки ден хиляди родители в България са изправени пред разнообразни провокации в развъждането на техните деца. Най-често те се грижат за деца с увреждания или закъснение в развиването, изпитват съществени финансови усложнения, изживяват рецесия в фамилията или са самотни родители. Чрез своите центрове за социална поддръжка фондация " За Нашите Деца " обезпечава на нуждаещите се децата и техните фамилии безвъзмезден достъп до богат набор от обществени услуги и експерти, разнообразни типове рехабилитация, материална поддръжка и др.

ЗЕАД " Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп " ЕАД поддържа и план " Вкусно " на Фондация " Здраве и обществено развиване " (ХЕСЕД), посредством който Фондацията ще оборудва кухня за здравословно готвене и ще стартира образования на родители от ромската общественост в подготвяне на здравословна и подобаваща за възрастта и потребностите на децата храна. В дълготраен проект реализацията на самодейността ще способства за създаване на родителска подготвеност и запазване на здравето на децата. Също по този начин ще се стреми да сътвори нова " мода ", изменяща обществените правила за отговорно родителство измежду младите майки.

Сумата, дарена от застрахователя в поддръжка на четирите дела, е от фонда към втората премия за обществено схващане в едноименния конкурс на името на доктор Гюнтер Гайер, която сдружението получи през лятото на 2017 година. Дружеството печели влиятелната премия за повторно в границите на 4 години. През 2013 година компанията бе удостоена с трета премия и употребява получената парична дотация в размер на 20 000 евро за подкрепяне на обществени планове с фокус върху най-уязвимите членове на нашето общество – предпочитано деца и младежи в неравностойно състояние. Средствата за наградния фонд се дават от главния акционер на Виена Иншурънс Груп - Винер Щетише Векселзайтиге Ферзихерунгсферайн, Австрия.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР