Компанията Corning заяви, че много активно работи върху създаването на

...
Компанията Corning заяви, че много активно работи върху създаването на
Коментари Харесай

Corning работи върху защитно стъкло за гъвкави смартфони

Компанията Corning съобщи, че доста интензивно работи върху основаването на защитно стъкло за гъвкави екрани. В изявление за Wired генералният шеф на Corning Джон Бейн (John Bayne) сподели, че главната задача е да се сътвори защитно покритие, задоволително фино, с цел да разреши свободното прегъване на екрана, само че в това време задоволително твърдо, с цел да предотвратява механичните повреди. Гъвкавата версия на Corning Gorilla Glass би трябвало да се появи в смарт телефоните след две години.

През 2017 година Apple съобщи, че влага $200 милиона в компанията Corning, за проучвания и съоръжение в точно в тази област. Според слуховете, корпорацията от Купертино има намерение да показа на пазара личен еластичен и сгъваем смарт телефон през 2020 година, а излезлите наскоро патенти демонстрират, че Apple към този момент сондира този бранш. Миналия месец Samsung и Huawei анонсираха своите гъвкави смарт телефони Galaxy Fold и Mate X в които се употребяват екрани, покрити с полимерна пластмаса. Но пластмасата относително елементарно се надрасква и поврежда.



Джон Бейн означи, че неговата компания работи върху защитно стъкло за гъвкави екрани с дебелина едвам 0,1 мм и радиус на огъването от 3 до 5 мм. Новото стъкло е предопределено за гъвкавите екрани огъващи се на открито.

Corning към този момент създава дребни партиди от гъвкавото стъкло Willow Glass , което може да бъде сгънато като лист хартия. Но употребяваната сега технология планува потапянето на стъклото в солен разтвор, което може да докара до разяждане на съставените елементи. Corning смята, че бързо ще реши казуса.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР