Компанията Comcast Corp. обяви в сряда, че е увеличил дела

...
Компанията Comcast Corp. обяви в сряда, че е увеличил дела
Коментари Харесай

Американският кабелен гигант Comcast увеличи дела си в Sky до близо 37%



Компанията Comcast Corp. разгласи в сряда, че е нараснал каузи си в Sky PLC до 36,95%, откакто през миналия уикенд съумя да завоюва войната за наддаване за огромната английска медийна група с оферта от 38,8 милиарда $.

Американският кабелен колос уточни, че е закупил още 135,9 милиона акции на Sky на същата цена от 17,28 английски лири (22,72 долара) на акция, откакто при започване на седмицата закупи 515,9 милиона акции. Това нападателно изкупуване е реалност, защото Comcast Corp. завоюва окончателното надаване за Sky, което английските регулаторни органи организираха сред американската компания за кабелна телевизия и 21st Century Fox, подкрепена от Walt Disney Co..

Според Comcast Corp., в този момент компанията има 635,4 милиона акции на Sky. Във вторник американският водещ кабелен оператор съобщи, че неговата оферта е оповестена за наложителна според английските правила за усвояване, откакто Comcast закупи повече от 30% от акционерния капитал на Sky PLC.

От Comcast показаха, че ще се стремят да създадат по-нататъшни пазарни покупки на акции на Sky на същата цена.

Трябва да се има поради, че 21st Century Fox продължава да има 39% от Sky и съобщи в неделя, че обмисля варианти за притежаваните от компанията акции.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР