Компанията Bugatti ще представи на автосалона в Женева хиперкола, чиято

...
Компанията Bugatti ще представи на автосалона в Женева хиперкола, чиято
Коментари Харесай

Bugatti ще направи най-скъпата кола на света за внука на Порше

Компанията Bugatti ще показа на автосалона в Женева хиперкола, чиято цена ще бъде 16 млн. евро. Автомобилът е издигнат единствено един образец за внука на Фердинанд Порше - Фердинанд Пийх, който бе отпред на компанията Volkswagen в продлъжение на 25 години. 

Именно Пийх е идеологът на плана Veyron, който стана най-бързият сериен автомобил на планетата. Според уеб сайтът TheSupercarBlog, новата хиперкола ще бъде построена въз основата на модела Chiron Sport, само че ще получи изцяло истинска каросерия. Съответно, това ще докара и до промени в аеродинамиката.

 Buggati

В механически проект обаче не се чака нищо ново. Хиперколата за Пийх ще бъде оборудвана с познатия 8,0-литров W16 мотор с 4 турбини, който при Chiron развива оптималната мощ от 1500 к.с. и 1600 Нм въртящ миг.

Новото Bugatti, което е част и от отбелязването на 110-годишнината на френската марка, ще бъде най-скъпата кола на света, защото при цена от 16 млн. евро тя ще превъзхожда с 1 млн. неповторимата Pagani Zonda HP Barchetta и с 4,8 млн. творби в една-единствена численост Rolls-Royce Sweptail.

Снимки: Bugatt

automedia.investor.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР