Компанията „Бритиш Америкън табако“ (БАТ) е необичаен участник в опитите

...
Компанията „Бритиш Америкън табако“ (БАТ) е необичаен участник в опитите
Коментари Харесай

„Бритиш Америкън табако“ също работят по ваксина за COVID-19

Компанията „ Бритиш Америкън табако “ (БАТ) е необикновен участник в опитите за разработка на ваксина за COVID-19, оповестиха от Си Ен Ен. Фирмата, която създава цигари разгласи, че е покрай основаването на ваксина за болестта.

„ Кентъки БиоПросесинг “, част от „ Бритиш Америкън табако “, работи по основаването на ваксина за новия ковид, която може да бъде направена благодарение на генно-модифицирани и основани в лаборатория растения, близки до тютюна. Биотехнологичната компания е взела участие в създаването на пробно лекуване за ебола през 2014 година

Според БАТ тяхната ваксина сега се тества върху животни и от компанията търсят „ партньорство с голям брой държавни организации “, с цел да може по-бързо да стартират клиничните проби върху хора.

От БАТ също по този начин акцентират, че могат да създават към 3 милиона дози седмично, започвайки при започване на юни.
Проф. Кантарджиев: Разработката на ваксина против COVID-19 ще продължи с месеци Добрата вест е, че коронавирусът не мутира бързо в „ главната си част “, съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания
Как е създадена евентуалната ваксина?

Учените от „ Кентъки БиоПроцесинг “ клонирали част от генетичния материал на новия ковид и по-късно го инжектирали в растения. По този метод произвели евентуален антиген – субстанция, която кара имунната система да реагира вярно и да знае какво тъкмо да прави при битката с вируса.

Според данни на Световната здравна организация растително-базираните ваксини могат да се създават по-евтино и в по-големи количества и е по-малко евентуално да съдържат нездравословни субстанции.
100-годишната БЦЖ ваксина може да помогне в битката с COVID-19 Ваксината за туберкулоза е обект на няколко изследвания в битката с ковид
Къде тестват други евентуални ваксини?

Учени в Австралия оповестиха, че стартират тестването на две евентуални ваксини за COVID-19 в техни лаборатории. Двете ваксини за създадени от университета „ Оксфорд “ и американската компания „ Иновио Фармасютикъл “. Те са позволени за тестване върху животни от СЗО.

Австралийската национална научна организация ще оцени успеваемостта на имунизациите и ще реши дали са безвредни за проби върху хора.

Първите проби на евентуална ваксина върху хора бяха започнаха в Съединените щати преди месец, само че те пропуснаха тестването върху животни.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 449 27 10 25 Света 940515 5318 47514 196214 Заразени* Нови Починали България 449 27 10 Света 940515 5318 47514
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР