Компанията Боинг е разбрала през 2017 г. за дефект в

...
Компанията Боинг е разбрала през 2017 г. за дефект в
Коментари Харесай

Боинг продавали самолети с технически проблем

Компанията Боинг е схванала през 2017 година за недостатък в светлинната спешна сигнализация в пилотската кабина на самолетите 737 МАКС, само че е решила да отсрочи отстраняването му до 2020 година Това описаха американски конгресмени, съобщи Ройтерс.

Дефектната спешна светлинна сигнализационна система предизвестява водачите, когато два датчика, които мерят ъгъла на офанзива на самолета, се разминават в данните. Погрешни данни за ъгъла на офанзива се счита, че са изиграли роля в двете смъртоносни произшествия с Боинг 737 МАКС в Индонезия и в Етиопия, в които починаха общо 346 души. Заради тях самолетите от този модел бяха спрени да летят по целия свят, а в Съединени американски щати започнаха няколко следствия и Боинг претърпява една от най-големите си рецесии в над 100-годишната си история.

Според конгресмените Питър Де Фацио и Рик Ларсън през ноември 2017 година Боинг е отсрочил за 2020 година актуализиране на програмен продукт, което е щяло да поправя установения недостатък. Едва след злополуката в Индонезия през октомври 2018 година този график е бил интензивен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР