Компанията Boeing обяви, че бюджетния превозвач SunExpress е поръчал на

...
Компанията Boeing обяви, че бюджетния превозвач SunExpress е поръчал на
Коментари Харесай

Boeing стартира авиошоуто в Дубай с продажба на 45 самолета

Компанията Boeing разгласи, че бюджетния транспортьор SunExpress е поръчал на 45 самолета 737 MAX на авиошоуто в Дубай, където тази седмица най-вероятно ще бъдат подписани още редица огромни покупко-продажби.


Поръчката за 45 самолета може да се разшири до 90 самолета, което значи удвояване на флотилията на турско-германския транспортьор от 66 самолета.

Каталожната цена на поръчаните самолети би оценила договорката на повече от 5 милиарда $, макар че нормално се договарят отстъпки за огромни поръчки.

„ Това е най-голямата поръчка в историята на SunExpress “, съобщи Макс Ковнацки, основен изпълнителен шеф на взаимното дружество на Turkish Airlines и Lufthansa, на церемонията по подписването.


„ Ние сме доста щастливи да имаме самолета MAX от съображения за горивна успеваемост, от съображения за резистентност “, добави Ковнацки.


Дубайската самолетна компания Emirates също се чака да разгласи нови поръчки тази седмица. Спекулации се въртят към Turkish Airlines след известия, че компанията е подготвена да поръча към 350 самолета.

Страхотна седмица на покупко-продажби ще подчертае възобновяване на бранша от пандемията от Ковид-19, която докара безпорядък в бранша, защото интернационалните пътувания стопираха.

Миналата седмица Emirates Group разгласи рекордни чисти облаги за полугодието от 2,7 милиарда $, което е растеж от 138% по отношение на година по-рано.

Компанията разкри рекордни годишни облаги от 3 милиарда $ през май.

Най-голямата самолетна компания в Близкия изток регистрира загуба от 5,5 милиарда $ през разрушения локдаун (2020-2021 г.), първата от повече от три десетилетия, откакто приземи флота си и направи съществени съкращения. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР