Компанията BMW представи новото поколение на кросоувъра X5 на закрито

Компанията BMW представи новото поколение на кросоувъра X5 на закрито ...

BMW събра погледите, представи новото X5.


Компанията BMW представи новото поколение на кросоувъра X5 на закрито мероприятие в Спартенбърг (САЩ). Премиерата на автомобила през публика ще се състои в началото на есента, а стартът на продажбите е планиран за ноември.

На външен вид четвъртата генерация на BMW X5 може да бъде разпозната по големите "ноздри" на решетката на радиатора. Променени са и пропорциите на кросоувъра, който е пораснал на размери. Дължината е 4922 мм (с 36 мм повече от досега). Широчината е увеличена с 66 мм, а височината – с 19 мм. Разстоянието между двете оси достига 2975 мм (+42 мм).

Дизайнът на интериора е в новия стил на марката, като той ще бъде използван и при бъдещия всъдеходен флагман на марката – X7. Големият мултимедиен дисплей е стикован с цифровия приборен панел, почти както при Mercedes-Benz. Блокът на климатичната система е поставен отгоре, а този на мултимедията – отдолу. Като опция ще се предлагат "стъклен" селектор на автоматичната скоростна кутия и шайба на мултимедийната система.

Багажникът вече е по-малък – 645 литра в нормално състояние и 1860 литра при свалени задни седалки. Багажникът разполата с нова електрическа система, която предлага по-добра функционалност при подреждането на товара в него.

Още снимки и информация вижте в AutoMedia.bg
По публикацията работи: Красимир Ангелов

Източник: dnes.bg