Компанията Бионтех съобщи, че очаква до две седмици да разполага

...
Компанията Бионтех съобщи, че очаква до две седмици да разполага
Коментари Харесай

До 2 седмици ще стане ясно дали „Пфайзер” действа срещу Омикрон

Компанията " Бионтех " заяви, че чака до две седмици да разполага с повече данни, които да ѝ оказват помощ да откри дали създадената от нея взаимно с " Пфайзер " ваксина против ковид се нуждае от преправяне поради открития в Южна Африка нов вид на ковид, съобщи Ройтерс.

" Пфайзер " и " Бионтех " показаха, че чакат да могат до към 100 дни да доставят допустима нова ваксина, направена за новия вид, в случай че това се наложи. " Очакваме нови данни от лабораторните проучвания най-късно до две седмици ", обявиха те.

" Модерна " уточни, че работи по основаването нов вид на имунизацията си против COVID-19 за новия вариант, който беше наименуван също " Омикрон ". Компанията добави, че има намерение да тества опцията за по-висока доза на към този момент прилаганата си бустерна ваксина за по-добри резултати против новия вариант. " Модерна " означи, че ще изследва и други претенденти за бустерна ваксина, които да защищават против нови разновидности на вируса, сходни на Омикрон.

Световната здравна организация през вчерашния ден отбелязя открития в Южна Африка нов вид B.1.1.529 на ковид с гръцката писмен знак Омикрон. " СЗО беше известена от Южна Африка за разновидността B.1.1.529 за първи път на 24 ноември тази година. Този вид има голям брой разновидности, някои от които са доста притеснителни ", съобщи в официално съобщение група специалисти, на които СЗО е упълномощила да наблюдават развиването на COVID-19.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР