Компанията Бионтех, която заедно с Пфайзер разработи ваксината срещу коронавируса

...
Компанията Бионтех, която заедно с Пфайзер разработи ваксината срещу коронавируса
Коментари Харесай

Пфайзер започва доставките на ваксините за деца седмица по-рано

Компанията " Бионтех ", която дружно с " Пфайзер " създаде имунизацията против ковид Comirnaty, възнамерява да достави препарата за ваксиниране на на възраст от 5 до 11 години в Европейския съюз на 13 декември – седмица по-рано от контрактуваното, оповестява организация ДПА.

По-рано беше планувано имунизацията против ковид за деца, създадена от консорциума, да дойде в Европейски Съюз на 20 декември.

Общо 13 милиона дози детска ваксина би трябвало да бъдат доставени в страните от Общността през декември. За Германия са планувани 2,4 млн. дози

На 25 ноември Европейската организация по медикаментите (EMA) предложи разширение на използването на имунизацията Comirnaty за на възраст 5-11 години. Комисията по човешки медикаменти на EMA заключи, че изгодите от използването на лекарството измежду на възраст 5-11 години надвишават рисковете, изключително измежду тези със съпътстващи болести, които усилват риска от тежко заболяване.
свързани новини2257на 15.11.20211958на 12.06.2021
За се предлага понижена доза от лекарството (10 млг вместо 30 мкг). Както при другите възрастови групи, две инжекции в рамото би трябвало да се вършат с период от три седмици.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР